Der blev ikke spildt nogen tid, da Jung lørdag aften gik på scenen i Fredericia for at spille for det fredericianske publikum. Hele koncerten var en veltilrettelagt og festlig affære, hvor den ene ørehænger efter den anden bragede gennem Eksercerhuset. På en iskold vinteraften hævede Jung temperaturen og hamrede gevaldigt sømmet i bund.

Midt i julefrokoster og en begyndende julemåned kunne Tøjhuset og EventC lukkede dørerne op til en gruppe, der slog igennem i 2019. Dengang der ikke var corona på landkortet endnu. Coranaen betød også at gruppen ikke kom ud og spille, selvom det ville være oplagt efter den succes gruppen opnåede. I et interview til DR, sagde de i januaur 2020, at “2020 kommer til at stå i koncerternes tegn”. Nej, så ikke lige. 2020 var et katastrofalt år for den danske musikbranche, der blev sendt på bistandshjælp og søgte om jobs på alverdens utænkelige måder. Det var et chokår for selv meget kendte navne.

Men nu tager Jung så revanchen. De spillede også på Rock under Broen i 2022. Der var de fantastiske. Et ualmindeligt godt musikvalg at satse på, dengang. Men det er ude på spillestederne i landet, at et band skal stå sin distance. Her skilles vandene. Publikum kan være særdeles ubarmhjertige. Ikke nok med at man som kunstner skal slås med regn, sne og det lokale gedemarked. Man skal også kunne komme igen.

Ja, de skal nok vente. Men de kommer igen. (Kliche-alarm).

Det gjorde Jung så sandelig. Udover at alle musikanterne var ualmindeligt velspillende, så var de også vanvittigt veloplagte. Man fik på intet tidspunkt følelsen af “business as usual”. Der var smil, rygklap og håndslag på at give publikum en god koncertoplevelse. Scenelyset var godt, dramatisk på de rigtige tidspunkter, vild når det måtte være, i takt med publikum og interessant uden at smadre øjnene med hypnotiske lysstråler der skal tvinge folk til et fadølsanlæg for at dulme elendigheden og skammen over en dårlig optræden. Allervigtigst, så fungerede lyden perfekt. Alle de kendte numre havde genkendelighedens atmosfære. Man kan ikke lade være med at føle sig i godt selskab med Jung.

Man bliver glad af at lytte til dem. Uanset hvor de kommer, så gå ind og se Jung. Det lyder bare for godt, men det er altså ikke en fuser.

Hvad er det så helt præcis ved musikken, der er interessant? Det virker til at Jung leverer melodiøse stumper, der på mirakuløs vis ender med at hænge sammen. Kan man kalde det for klassisk pop. Næppe. Men det er pop med guitar og uden repeat på den kedelige måde. Og så er det vanvittig rytmisk. Jungs numre fungerer fremragende til koncertoplevelsen. Der kan ikke være tvivl om, at de vil vokse sig enormt store på koncertmarkedet. For mange vil komme igen og igen, hvis der hamres så gevaldigt i bund med sømmet, som det skete lørdag aften i Fredericia.

Foto: AVISEN

Der er ingen grund til at give hvert bandmedlem karakter. For disse ører spillede de alle suverænt. Hvor meget tid de ellers må have brugt i øvelokalet, så er de lykkedes med opgaven. Selv på de stille numre var musikaliteten i top. Man må også godt tilføje: Originaliteten.

Jung er et vaskeægte, originalt band. Af den slags som TV-2, Gnags eller (tilføj nogen i denne liga). De skaber deres helt eget univers. Og man ved straks, hvem det er. Det er kedeligt at remse de kendte hits op. Hvis du ikke ved hvem Jung er, så kender du dem nok alligevel. Hvis du ved hvem Jung er, så ved du nu, at de har nye numre med rundt i landet. Dem gav de en prøvetur. Så man kan godt afsløre, at de nye numre er lige så gode, som de gamle. Føj, hvor hænger det godt sammen. Man skal være meget triviel for ikke at komme til at stampe i takt med Jung, når først musikken spiller.

De sidder nok og roder rundt med deres musik i studiet i månedsvis, mens de slår sig på kanterne af enigheden. Men slutresultatet kan de være særdeles tilfredse med. Der skal meget til at kunne lave hitnumre og samtidig spille dem på en scene, så publikum er med.

Efter koncerten støder jeg ind i Jung, der er på vej ud fra scenen. Der blev lige snydt 30 sekunder foran i frakkekøen herfra, da koncerten var ved at få de sidste klapsalver på plads. De sagde lige tak til hinanden for aftenen. Respekt for det. Og tak til arrangørerne og Jung for at komme tæt på og en god oplevelse.

Og I må godt komme igen. Fredericia er klar til mere Jung.