https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

I hjertet af Fredericia Håndboldklubs kommende europæiske eventyr står thansen-grundlæggeren, Bent Jensen. En mand hvis engagement og vision har været afgørende for Fredericia Håndboldklub. Med en ny femårig hovedsponsoraftale med Middelfart Sparekasse står Jensen og FHK på tærsklen til nye højder, klar til europæisk håndbold i den kommende sæson. Den nye sponsoraftale markerer en vigtig milepæl, hvor Jensen og co sætter trumf på genrejsningen af fredericiansk håndbold.

Det lå i luften, at der var noget under opsejling med en ny storsponsor til Fredericia Håndboldklub. På dagsordenen til mandagens byrådsmøde lå et lukket punkt med titlen, “Navneændring”. Navneændringen indikerede, at der var en ændring undervejs på en kommunal bygning, og med et fodboldstadion og en håndboldarena, ville det være nærliggende at tro, at det drejede sig om enten Monjasa Park eller thansen Arena.

Det oplagte bud var, at det drejede sig om håndboldarenaen, da FHK skal spille europæisk håndbold i næste sæson. Et bud kunne derfor være, at en anden virksomhed udover thansen, AD Danmark, ADP og Fredericia Kommune ville spæde ekstra til for at give Fredericia Håndboldklub endnu flere økonomiske midler. Tirsdag kunne sløret løftes for, at Middelfart Sparekasse har indgået en femårig hovedsponsoraftale med FHK, som indebærer, at de bliver hovedsponsor og får arenanavnet, og dermed overtager navnesponsoratet fra thansen, som har haft det siden 2010.

Læs også: Fredericia Håndboldklub får ny hovedsponsor

– Det betyder ikke, at thansen kommer til at give færre penge til FHK. Hvis vi skal videre kan sport og penge ikke skilles ad. Har man ingen penge, kan man ikke få, siger Bent Jensen, formand i FHK og CEO for thansen.

Og man skal ikke tage fejl af Bent Jensens engagement i FHK. Det har været der siden, at han først med thansen engagerede sig i klubben, blev arenasponsor efter kyllingeselskabet, DANPO, men også da engagerede sig som træner for sine børn.

Da FHK gik konkurs, trak Jensen ikke stikket. Sammen med en række andre forenings- og erhvervsfolk lagde han en klar plan, om, at Fredericia Håndboldklub skulle tilbage i ligaen senest i 2020. Planen blev fulgt nøje, og man kom foran planen. Kulminationen kom i foråret 2019, da FHK kom retur til ligaen, og siden har etableret sig som en del af toppen i dansk håndbold.

Jensen kunne have fået det til at ske tidligere, men han har hele vejen igennem haft en filosofi om at bygge Fredericia Håndboldklub op fra bunden – ligesom han gjorde med sin egen virksomhed. Lag for lag blev der lagt på, og administrationen blev gradvist udvidet, og holdet gradvist gjort bedre uden at lave for mange udskiftninger år for år. Skrækeksemplet på at købe sig til et godt hold fra start var AG København, og sådan ville man ikke gøre i FHK, hvor man ville have spillere, der var i klubben over en årrække, bosatte sig i byen og blev en del af lokalsamfundet. Derfor bor hovedparten af FHK-spillerne i Fredericia, hvor klubben hjælper dem med at finde en bolig. Jensen og FHK har som vision, at spillerne skal beskattes i den by, som de repræsenterer på håndboldbanen og samtidig være nogen, som man kan se i bybilledet for den håndboldglade befolkning.

Derfor gør det ikke Bent Jensen noget, at endnu flere bider til bolle økonomisk i Fredericia Håndboldklub. Tværtimod. Han vil kun klubben det bedste, og kommer ikke til at skrue ned for sit engagement. At der nu kommer yderligere økonomiske muskler til fra andre aktører som Middelfart Sparekasse, der har opgraderet sponsoratet, er derfor en gave til området.

Ny aftale giver stor værdi

For Bent Jensen handler det ikke om, at der nu skal skrues op for det sportslige setup, selvom FHK i næste sæson skal ud at spille europæisk håndbold.

– Vi har allerede holdet til at spille europæisk, synes jeg, så det handler ikke kun om det. Aftalen sender et signal om, at vi fortsat vil være en del af toppen i dansk håndbold, forklarer Bent Jensen.

Det, at aftalen er femårig giver store perspektiver for FHK. Det sender et signal om, at klubben vil forblive i toppen af dansk håndbold og spille med om det ædle metal, når ligaen skal afgøres.

– Middelfart Sparekasse er en meget stor aktør i vores lokalområde. Det er en virkelig stærk kommerciel partner, vi har i dem, og at de nu har opgraderet deres sponsorat er en anerkendelse af det produkt, som vi har. Det giver os samtidig en stabilitet med så lang en aftale, der med dens længde er ret unik i sportens verden, hvor det ikke ses ofte, at man tegner sponsorater med sådan en længde, siger Bent Jensen.

FHK satte en målsætning om at spille med om medaljer og kvalificere sig til europæisk håndbold i 2025. Det mål er allerede nået et år før tid. Fremadrettet venter nye mål, og i den henseende er Middelfart Sparekasse en vigtig aktør.

– Det er et vigtigt rygstød for os på vores nye eventyr. Vi skal fastholde vores position i tophåndbold, og så må vi se, hvad det ellers kan blive til, slutter Bent Jensen.

I denne sæson indfriede FHK en anden af klubbens målsætninger om at deltage i pokalturneringens Final4, og ende på andenpladsen i grundspillet i ligaen. Andenpladsen betyder, at FHK er sikret at spille europæisk håndbold i næste sæson. Hvad det bliver til for FHK i denne sæsons slutspil, er ikke afgjort endnu. Holdet står foran en altafgørende kamp mod GOG på søndag, hvor FHK med en sejr sikrer sig førstepladsen i slutspilspuljen, men med et pointtab er afhængige af Skjerns opgør mod TMS Ringsted.

Netop kampen mellem FHK og GOG markerer det nye hovedsponsorat. Der vil være konkurrencer i hallen, ligesom Bent Jensen og adm. direktør i Middelfart Sparekasse, Martin Baltser, vil uddybe tankerne omkring den nye aftale for klubbens partnere i ADP Loungen.