Minderne var gode for FHK, da de sikrede sig pokalavancement mod TM Tønder med en sejr på 38-29.

FHK skulle tirsdag aften på banen mod TM Tønder i den sjette runde af pokalturneringen, blot få dage før deres afgørende slutspilskamp mod GOG. Det var et spændende gensyn med TM Tønder, et hold som FHK ikke har mødt siden de rykkede op i ligaen tilbage i 2018.

Den historiske sejr i Tønder var et afgørende øjeblik for FHK, da den grundlagde holdets oprykning. FHK og Tønder har tidligere kæmpet om førerpositionen, og netop en sejr i Tønder cementerede FHK’s vej mod ligaen. Fra det oprindelige hold, som kæmpede sig til sejren, er flere nøglefigurer stadig en del af FHK’s setup. Blandt disse er spillerne Martin Bisgaard og Kasper Young, samt Jesper Houmark, der nu fungerer som assistenttræner, men dengang var cheftræner. Målmandstræner Johnny Ebbesen, en anden central figur fra dengang, er også stadig at finde hos FHK.

Selvom kampen ikke nåede helt samme intensitet som det tidligere opgør i 2018, hvor oprykning til ligaen stod på spil, var starten dog stadig præget af spænding. TM Tønder, anført af Rune Schrøder, der tidligere repræsenterede FHK i netop det skæbnesvangre opgør, viste gode takter fra start. Schrøder var en central figur i Tønders angreb, hvilket hjalp dem til at tage føringen tidligt i kampen.

Efter en indledende føring fra Tønder, begyndte FHK gradvist at overtage spillet. Holdet kom for første gang i front ved stillingen 12-11, hvorefter de ikke så sig tilbage. Deres forbedrede spil og effektive angreb resulterede i en 15-12 føring ved pausen, hvilket satte dem i en god position for anden halvleg.

Anden halvleg startede stærkt for FHK, hvor holdet effektivt cementerede deres sejr. Målmand Sebastian Frandsen spillede en afgørende rolle ved at lukke fuldstændig af for Tønders forsøg på at score, mens Jonas Kruse ledte an i angrebet. Denne indsats resulterede hurtigt i en øget føring på 18-12, og Tønder fandt ikke et modtræk. FHK’s dominans fortsatte, og Tønder manglede svar på fredericianernes styrke.

Med et kvarter tilbage af kampen og en føring på 27-21, kom Thorsten Fries ind som målmand for FHK. Fries gjorde hurtigt sit præg på kampen med en række vigtige redninger og bidrog også på måltavlen, hvilket sjældent ses for en målmand. Dette gav FHK yderligere momentum, og de udbyggede deres føring markant. Med kun fire minutter tilbage af kampen var FHK foran med 36-25, hvorefter Tønder formåede at pynte en smule på resultatet, før slutfløjtet lød ved stillingen 38-29.

FHK’s overbevisende præstation sikrede dem en solid sejr i pokalturneringens 6. runde, hvilket viser holdets styrke og forberedelse inden deres afgørende slutspilskamp mod GOG.