Advokatfirmaet Bech-Bruun sikrer sig en god gage hos skatteborgerne i Fredericia Kommune. En aktindsigt modtaget fra kommunen viser, at der indtil videre er brugt over to millioner kroner til advokatydelser hos virksomheden i 2023.

I forbindelse med årets budgetforhandlinger så de lokale politikere sig nødsaget til at spare på flere vitale velfærdsområder. Men når det kommer til juridiske ydelser, ser det helt anderledes ud. Summen på 2.087.539,- kroner dækker over flere forskellige aktiviteter, forklarer Frederica Kommune til AVISEN.

20-30% af regningen går til et fast årligt honorar for at være kommunens eksterne DPO, plus “timebetaling for eventuelle opgaver relateret til GDPR, der ligger ud over det som er dækket af aftalen”, skriver Fredericia Kommune.

Herudover er der tale om omkostninger til advokatbistand, når kommunen stlvnes i sager ved domstolene, voldgiftsnævnet eller bliver indbragt for taksationssystemet. Endeligt betales der også for “løbende rådgivning af kommunen i sager af kompleks juridisk karakter”.

Når kommunen bliver stævnet eller indbragt for voldgiftsnævnet eller taksationssystemet, angiver man at omkostningerne til advokatbistand ikke kan undgås.

Aftalen med advokatfirmaet Bech-Bruun er kommet i stand efter et offentligt udbud.