Fredericia Musicalteater og AHA Creations kan i dag præsentere et nyt og meningsfuldt samarbejde med Julemærkehjemmene, som i over 100 år har hjulpet børn ud af mistrivsel. I forbindelse med efterårets opsætning af Broadway-musicalen WICKED vil Fredericia Musicalteater og AHA Creations i hele spilleperioden fremhæve Julemærkehjemmenes vigtige arbejde, der taler direkte ind i forestillingens mest centrale tematikker om ensomhed og om ikke at føle sig som en del af et fællesskab. Temaer, der har vakt genklang blandt voksne WICKED-fans verden over, men som i høj grad også taler til børn og unge.

Den 16. september dedikeres en forpremiere til det gode formål, hvor 100 kr. per billet doneres til Julemærkehjemmene. Julemærkehjemmenes børn inviteres til forpremieren, og de får dermed mulighed for at se den verdensberømte forestilling med stortalenterne Johanne Milland og Nanna Rossen i hovedrollerne, før alle andre, inden den får premiere på Fredericia Musicalteater den 18. september. Fra den 11. oktober kan WICKED opleves i Tivolis Koncertsal i en co-produktion med Tivoli.

Teaterdirektør for Fredericia Musicalteater, Thomas Bay er begejstret for samarbejdet:

– WICKED har mere end 20 år bag sig på Broadway og er den anden mest sælgende musical på verdensplan – blandt andet fordi den taler ind i emner, vi alle kan relatere til, barn som voksen, og fordi temaer som ensomhed og mistrivsel altid vil være relevante. Derfor var det meget naturligt for os at gå i dialog med netop Julemærkehjemmene. Hos Fredericia Musicalteater er vi stolte over at kunne støtte Julemærkehjemmenes vigtige arbejde, og at vi med formidling af kunst og kultur kan skabe opmærksomhed om ensomhed og mistrivsel hos børn og unge.

Julemærkefondens direktør Søren Ravn ser frem til samarbejdet, som blandt andet indleder forpremieren den 16. september med en talk, hvor tematikkerne og budskabet om at være god nok, som man er, belyses blandt andet af Julemærkehjemmenes ambassadører. Søren Ravn udtaler:

– Det er en kæmpe oplevelse for børnene, at de kan se denne flotte musical. Samtidig er vi utrolig glade for, at holdet bag WICKED sætter fokus på, hvor svært det kan være for børn at føle sig anderledes eller stå uden for fællesskabet. Tusind tak til Fredericia Musicalteater og AHA Creations for at bruge WICKED som platform til at fortælle om Julemærkehjemmene. Vi arbejder netop med at lære børn, at de er gode nok, som de er, og at de alle har værdi for fællesskabet. En særlig tak til kunstnerisk direktør for AHA Creations og ambassadør for Julemærkehjemmene, Martin Palme Skriver, for at bane vejen for det gode samarbejde.

Martin Palme Skriver, kunstnerisk direktør i AHA Creations og ambassadør for Julemærkehjemmene, tilføjer:

– Som ambassadør for Julemærkehjemmene gennem mange år betyder dette samarbejde utroligt meget for mig personligt. At kunne koble arbejdet med AHA Creations og WICKED så meningsfuldt sammen med en sag, som jeg brænder så meget for, er virkelig fantastisk. Jeg har selv erfaret, hvor overvældende det at føle sig udenfor kan være, og at kunne være en del af et projekt, der bringer håb og støtte, ikke kun til børn, men til publikum i alle aldre i lignende situationer, er en ære. Jeg håber, at forestillingen ikke blot vil underholde, men også være en kilde til forståelse og trøst for alle, der kæmper med de samme udfordringer. Og for den sags skyld enhver, der tvivler på sit værd og sin plads i fællesskabet.

Om Julemærkehjemmene

Hvert år får op mod 1.000 børn et ophold på et Julemærkehjem. Det er børn, som kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel. Fælles for dem er, at de har brug for hjælp til at genfinde troen på dem selv og livet. På Julemærkehjemmet får børnene hjælp til at styrke deres selvværd, og mange børn oplever, at opholdet bliver starten på en ny og lysere hverdag med bedre fysisk, mental og social styrke.

Et ophold på Julemærkehjem varer 10 uger og er et tilbud til børn i alderen 7-14 år. Børnene bor og går i skole på Julemærkehjemmene i løbet af opholdet og er hjemme hos deres familier i weekenderne. Der er fem Julemærkehjem i Danmark, to i Jylland og tre på Sjælland. Et ophold er gratis for barnet og familien. Det er på grund af støtte og stor opbakning fra privatpersoner, virksomheder og fonde, at Julemærkehjemmene kan udføre deres arbejde til gavn for børnene.

Antallet af børn, der mistrives, er et stigende problem i Danmark. Dermed løfter Julemærkehjemmene en vigtig samfundsopgave.

Hvert fjerde barn, der kommer på Julemærkehjem føler sig ofte ensom. Et år efter opholdet er dette tal faldet til 14%
Andelen af børn, der tror på sig selv, er steget med 51% – et år efter børnene var på ophold
50% af de børn, der kommer på Julemærkehjem, er glade for at gå i skole. Et år efter opholdet er tallet steget til 61%
Handlingen i WICKED
WICKED er den eventyrlige fortælling om et usædvanligt venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz: Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud, og klassens populære og smukke pige Glinda, og om hvordan de senere bliver kendt som henholdsvis Den Onde Heks fra Vest og Den Gode Heks fra Nord. Deres venskab sættes på prøve, både fordi den samme unge prins er genstand for begges interesse, og fordi deres indstilling til den manipulerende troldmand er forskellig. Men ikke alt er som det ser ud…

Kreativt superhold på scenen og bag musicalen

Når WICKED får premiere til september, bliver det med de to unge musicalstjerner Johanne Milland og Nanna Rossen i hovedrollerne som det umage heksevenindepar Glinda og Elphaba. Johanne Milland er allerede en erfaren musicalstjerne og kan ses lige nu i titelrollen i Askepot – The Musical. Nanna Rossen er ligesom Johanne Milland også en lysende musicalstjerne og har haft flere markante musicalroller i bl.a. Den Skaldede Frisør – The Musical, Charlie & Chokoladefabrikken og den aktuelle Matador. Johanne Milland og Nanna Rossen er begge uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og dimitterede sammen i år 2019 og er gode veninder privat.

Foruden de to hovedroller skal musicalstjerne og tidligere titelrolleindehaver i musicalsuccesen Hamilton i Hamburg, Diluckshan Jeyaratnam, spille Elphabas romantiske interesse, Fiyero. Som den snedige og manipulerende The Wizard ses den erfarne skuespiller Anders Gjellerup Koch og som rektor på Shiz Universitet i Oz, Madame Morible, ses den talentfulde Cecilie Thiim.

WICKED er det første produkt af samarbejdet mellem Fredericia Musicalteater og Aha Creations og har sammen med Tivoli sikret, at WICKED også kommer til hovedstaden, hvor Tivoli bliver co-producent på opsætningen i Koncertsalen.

Bag WICKED står et stærkt kreativt hold, som sammen har skabt nogle af de største musicalsucceser herhjemme de seneste ti år. Instruktør Thomas Agerholm og den Reumertvindende scenograf Benjamin La Cour står bag populære kæmpesucceser som Klokkeren fra Notre Dame – The Musical, Seebach og Shubidua – The Musical og skal nu sammen skabe magi på scenen i WICKED.

Musicalens mange imponerende kostumer skal skabes af Lotte Martine Blichfeldt og Anna Juul Holm, som begge har været med til at kreere de overdådige kostumer på de store Disney-opsætninger på Fredericia Teater. Damian Czarnecki, som senest er aktuel i Vild med dans på TV 2, står for koreografien til WICKED, Martin Konge er kapelmester, Tim Høyer og Peter Løvenhardt står for lyddesign og Mads Æbeløe Nielsen står dertil for en helt ny oversættelse af musicalen.