Venstre gruppeformand, Peder Tind, udtrykker stor forståelse for borgmester Steen Wrists beslutning om ikke at genopstille som spidskandidat for Socialdemokratiet. Samtidig slår Tind fast, at han har haft et godt samarbejde med Wrist, som han beskriver som et godt menneske.

– På et menneskeligt plan er jeg naturligvis trist over, at Steen nu forlader politik. På mange måder har vi begge været tilstede i en rummelig tilgang til politik, og jeg har personligt haft stor respekt for ham og vores samarbejde, siger Peder Tind.

Under forrige kommunalvalg var de to politikere modstandere, og kampen endte med et spinkelt flertal til Socialdemokratiet. På trods af ærgrelsen over ikke at have fået et blåt flertal gik Venstre ind i en bred konstituering med Steen Wrist ved roret. Og det fortryder Peder Tind ikke:

– Vi vil det bedste for Fredericia. Og sådan har jeg også kendt Steen. Det vil han også. Jeg har haft et godt samarbejde med ham, og det er jeg taknemmelig for. Jeg ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden. Jeg har selv været længe i politik, og det kan være hårdt. Vi hører jo også meget om, at politikere sygemelder sig med stress og så videre. Derfor har jeg også respekt for Steens beslutning, uddyber Tind.

På spørgsmålet om hvem der skal løfte opgaven efter Steen Wrist for Socialdemokratiet, forholder Venstres gruppeformand sig afventende. Han understreger, at det skal socialdemokraterne selv finde ud af:

– I Venstre kigger vi allerede frem mod næste valg, og vi har også valgt vores eget hold. Det skal Socialdemokratiet naturligvis også have lov til at gøre. Uanset hvad så ønsker vi os naturligvis et andet flertal, og vi var tæt på sidste gang. Det er spændende, hvem socialdemokraterne ender med at vælge som deres spidskandidat. Men vi er klar til at føre den politik, vi ønsker. Og her vil vi også samarbejde, sådan som vi har gjort i denne valgperiode.

Socialdemokratiet vil den 6. marts 2024 have opstillingsmøde. Det er i den forbindelse at potentielle kandidater skal melde sig. Når kandidatlisten er kendt, vil der være en afstemning. Da borgmesteren fortsætter frem til udløbet af indeværende valgperiode, vil der ikke være et internt valg i partigruppen i byrådet, sådan som det skete sidst, da et flertal pegede på Steen Wrist. Forventningen er dog, at der også vil melde sig kandidater fra Socialdemokratiets byrådsgruppe til opstillingsmødet.