Lørdag den 5. august 2023 var et vildt og anderledes syn på Fredericias stadion. 4000 ellevild fans var ankommet for at opleve deres idoler fra de sociale medier. Hertil over 14.000 “followers” bag skærmen derhjemme.

Der var massevis af forældre og bedsteforældre, der var på udebane i dag.

– Jeg aner ikke, hvem de er, lød det igen og igen, men for de yngste var det de helt store stjerner, de mødte på Monjasa Park i Fredericia. Dem fra TikTok, Snapchat, Instagram og YouTube. Dem, der laver madvideoer, dem der laver vittigheder, dem der danser, dem der laver udfordringer, dem der smager på mærkelige ting, og får millioner af visninger på en regnvejrsdag. 

I dag var vejret dog nogenlunde, da tusindevis af forventningsfulde tilskuere stod klar ved indgangen af Monjasa Park, imens et stort eventsetup med Red Bull i front udspillede omkring dem. 

Det er ildsjæle fra Wings For Life World Run i Fredericia, der blev afholdt første gang i maj, og vender retur i 2024 også, der har stået for at få dette store event stablet på benene i fæstningsbyen i samarbejde med FC Fredericia og Fredericia Idrætscenter. 

Ideen bag arrangementet var donationerne til Wing For Life Fonden, der arbejder for at fremme forskningen af rygmarvsskader. Dagens arrangement var arrangeret af Alexander Husum, Lum Krasniq og de andre drenge fra ProdigyDK og Red Bull. 

Red Bull Danmark stod for underholdningen før, under og efter kampen. Eventet blev livestreamet med et kæmpe setup med adskillige kameravinkler, bodycams og meget mere.

Næsten som Superbowl med halftime-show og generelt bare glade unge, der jublede, når de så eller kom i nærheden af deres idoler. 

For de menige ældre fredericianer var det nok mere kendte folk i de fremmødte fodboldfolk, byrådspolitikere og erhvervsfolk, hvor også Philips-direktøren, Henrik Kyhl, der har været med til at få Wings For Life til Fredericia, var at finde på lægterne.

Hvis man ikke vidste det, så ville man tro, at det var en ægte Superliga-kamp med det vilde mediesetup. Foto: AVISEN

Spillerne blev klappet ind til musik, speak og jubel, inden de blev præsenteret ind for ind. Trøjerne var naturligvis som Red Bulls klub: RB Leipzigs, dog med YouTubernes navne på ryggen.

Med Queens We Will Rock You i stadionhøjtalerne, kampråb og tilskuerjubel blev dagens kamp sat i gang. Et inferno af larm, underholdning og show var i gang.

– Det er et fedt arrangement i Fredericia. Det er også fedt at bruge stadion til sådan noget. Jeg er vildt glad for denne oplevelse. Det er virkelig godt for byen, og det viser også, at vi kan tiltrække store arrangementer i Fredericia. Vi vidste godt, at det kunne blive stort, men da vi først blev kontaktet om det, tænkte jeg okay, det lyder vildt, men det er også vildt. Det er helt fantastisk, at det sker lige her i Fredericia. Det er jo ikke det fodboldmæssige folk kommer for, det er jo showet i sig selv, sagde FC Fredericias direktør, Stig Pedersen med et smil.

Efter kun 3 minutters spil blev første mål sat ind af ProdiGyDK, og det var til den sædvanlige FC Fredericia målsang, trøjen blev revet af og der blev råbt, målscorer nr.0; Rasmus Søndergaard, så var vi i gang. En surrealistisk oplevelse var i gang for os, der dækker sport på normal vis, men også en magisk oplevelse, hvor sammenspillet mellem tilskuerne på lægterne, kameraerne og spillerne var unik.

12 minutter skulle der gå, og så var det 1-1 på måltavlen med reducering fra YouTube Allstars. De helt store superligalinser var fundet frem langs sidelinjen til arrangementet, men det var de mindre smartsphones, der glødede med vibrerende lys på stadion.

14.000 followers bag skærmen voksede i løbet af kampen til astronomiske visninger, som selv superligaklubbers SoMe-team vil være stolte af. Millioner af visninger i Fredericias retning, imens der blev sparket et par huller i luften, og bolden slap for at få et spark.

Indskiftninger skete til tonerne af Robbie Williams Let Me Entertain You, imens en drone blev sendt i luften. Det var virkelig et show af større dimensioner. Det blev også til 2-1 og 3-1 efter 22 minutter og 4-1 efter 26 minutter, inden det blev til 4-2.

– Vi er glade for at være med og have lavet det arrangement her. Vi har brugt ugen til at gøre det hele klar. Det har været en stor opgave at gøre det klar, det er en anden opgave end en almindelig fodboldkamp. Det giver os samtidig gode muligheder for at vise, hvad vi kan, så det har været en fornøjelse. Det har været et super godt samarbejde, hvor vi har spillet en større rolle end normalt. Samtidig vil jeg rose aktørerne, det er jo fænomenalt, hvad vi ser i dag, sagde leder af Madsbyparken, Fredericia Idrætscenter, Jacob Falkenby, imens der blev scoret til 5-2. Det blev 6-3 inden, vi kunne kalde det pause.

I alt 100.000 følgere af eventet blev annonceret undervejs og 1 million kroner doneret

Godt 70 procent af dagens tilskuere kom udenbys fra, og det var også noget af et pauseshow, hvor det allervigtigste donationerne til Wings For Life-fonden var i fokus.

– Er I klar til noget fuldstændig latterligt, råbte ProdiGyDk-drengene i pausen, og blev mødt af et kæmpe stort: JA!

Gilli underholder i pausen. Foto: AVISEN

Og så kom nyheden! 1 million kroner bliver doneret til Wings For Life Fonden. Ja, 1 million. Det beløb modtog klapsalver og jubel! Herefter kom inden ringere end den populære og aktuelle kunstner, Gilli på banen for at synge. Der blev sunget:

Min baby bar’ smil, vi’ i Milano
Hun kalder mig for: “Papi El Capitano”
Min brormand, bar’ spis

af Gilli, iført shorts og hvide sko, imens der blev sunget med på lægterne.

Anden halvleg forløb efter samme koncept: Du ved ikke, hvad der sker om et sekund. En meget stor underholdsværdi, og men også en spændingskurve, hvor man er i top hele vejen. Det kræver energi at være med, men som en forælder sagde:

– Jeg er vildt overrasket over underholdningsværdien, men også selve setuppet. Det er gennemført og vi elsker at være her i Fredericia i dag, sagde Jesper Pedersen fra Odense.

YouTuberne havde samlet 1 million ind, men læg hertil, at alt salg og entrebilletter i dag også gik til Wings for Life Fonden, og det gjorde Henrik Kyhl meget tilfreds.

– Først og fremmest er jeg glad for, at vi kan trække sådan et arrangement her til Fredericia. Som jeg sagde med Wings For Life World Run i Fredericia, da vi annoncerede løbet; Lad os gøre det til en tradition. Det er globale aktiviter, der sætter Fredericia på verdenskortet, når vi får arrangementer som dette og kommende events til at løbe af stablen i vores by. Det er fortjener byen, og jeg er meget tilfreds med den energi og det show, vi har oplevet i dag, sagde Henrik Kyhl.

Simply The Best lyder over højttalerne, dronen flyver vildt, og YouTub Allstars reducere til 7-5 efter 77 minutter spilletid.

Spillerne begyndte at se meget brugte ud på banen, men på lægterne var energien stadig høj, da der blev klappet med på rytmerne fra We Will Rock Under. Så blev det 7-6 med 10 minutter tilbage af kampen, men så gik det ikke længere. Det blev til 8-6 og 9-6 med seks minutter igen, og så var kampen lukket.

10-6 og klapsalver, men også snak om at møde de kendte YouTubere efter kampen, hvor de mange fremmødte kunne sikre sig en autograf, selfie og en mulighed for at komme tæt sine idoler. Kampen sluttede 10-6.

Pokalen og medaljer overrækkes. Dog unden Alexander Husum på banen. Han blev støttet af banen, hvorefter der blev spurgt om en læge. Han blev dog hurtigt meldt okay. Foto: AVISEN

Efter næsten seks timer med et stort show var det glade gæster, der vendte hjemad, men først efter endnu en stor omgang interaktion, da præmieoverrækkelserne fandt sted. Hele tiden med spørgsmål rettet til publikum. Er I klar, hvad siger I – er de gode og lignende. Imens fandt flere og flere vejen til områderne, hvor de kunne komme helt tæt på idolerne.

Naturligvis lød tonerne fra endnu et Queen-nummer, der altid danner lydkulisse for store sportssejre: We Are The Champions.