Klimafolkemødet kommer på Finansloven for 2024, hvor der afsættes en million til arrangementet. Den brede finanslovsaftale slår fast, at Middelfart har den nationale position som vært for Danmarks Klimafolkemøde, hvilket glæder lokale politikere.

Finansloven for 2024 er netop blevet fremlagt på et pressemøde på Christiansborg, og her står det klart, at Klimafolkemødet i Middelfart bliver tildelt én million kroner fra puljen til lokale initiativer. Det giver plads til at udvide Klimafolkemødet i det kommende år.

– Det er en stor anerkendelse af det arbejde, som Middelfart Kommune sammen med Region Syddanmark har gjort de seneste år med Klimafolkemødet, at netop Klimafolkemødet er kommet på finansloven. Det slår dermed fast med syvtommersøm, at Klimafolkemødet er klimakampens største arena i Danmark og nu får plads til at vokse sig endnu større.

Sådan lyder det fra Middelfart Kommunes borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, efter at regeringen og forligspartierne bag finansloven netop har offentliggjort, at Klimafolkemødet får én million kroner.

Venstres gruppeformand i Middelfart Byråd, Anders Møllegaard, er også glad for den økonomiske bevilling til Klimafolkemødet.

– Det er en dejlig nyhed, at Klimafolkemødet er kommet på Finansloven for det næste år. Det viser, at andre også synes arrangementet er vigtigt. Jeg tror den anerkendelse vil skabe mere opmærksomhed og få endnu flere erhvervsfolk til at engagere sig i Klimafolkemødet. Dermed kommer vi også et skridt nærmere at gøre Klimafolkemødet selvfinansierende på sigt, siger han.

SF’s gruppeformand i Middelfart Byråd, Linda Johnsen, supplerer:

– Jeg er glad for, at det lykkes at få Klimafolkemødet med på Finansloven til næste år. Vi er stolte af, at Middelfart er værtsby for et nationalt klimafolkemøde. At arrangementet i 2024 realiseres med både kommunal, regional og statslig støtte understreger simpelthen vigtigheden af Klimafolkemødet. Klimafolkemødet er vigtigt, for vi tror på, at det nytter at mødes på tværs og debattere løsninger og handlemuligheder på klimaudfordringerne, siger hun.

Fakta om Klimafolkemødet
Region Syddanmark og Middelfart Kommune indgik i 2019 en strategisk samarbejdsaftale om at løfte Klimafolkemødet i Middelfart fra at være en lokal begivenhed til at være en national begivenhed. Formålet er at skabe løsninger på klimaudfordringen og inspirere både borgere, beslutningstagere, virksomheder og organisationer til handling.

Klimafolkemødet afholdes sammen med en lang række arrangører, som bidrager med indhold til programmet. Og i alt 34.000 deltagere lagde i 2023 vejen forbi et af de cirka 400 arrangementer, besøgte de mere end 100 boder eller nød et grønt måltid på streetfoodmarkedet.

Klimafolkemødet afholdes i 2024 fra 29.-31. august i Middelfart, og det er gratis at deltage alle dage. Læs mere om Klimafolkemødet på https://klimafolkemoedet.dk/.