FHK havde chancen for at få point med hjem fra sæsonens første kamp mod TTH Holstebro, men misbrugte muligheden for det. I stedet vandt TTH Holstebro 29-28 på et mål få sekunder før slutsignalet lød.

Fredag aften var der lagt op til sæsonens første ligakamp i Gråkjær Arena, hvor TTH Holstebro tog imod FHK i en kamp, der på forhånd var omgærdet af stor spænding. For hjemmeholdet, TTH Holstebro, var der meget på spil efter en skuffende sidste sæson, hvor holdet måtte ud i nervepirrende play-off-kampe for at sikre sig overlevelse i ligaen. Denne sæson står de med nye kræfter på banen, blandt andet i form af Rasmus Henriksen, William Aar, Sven Ehrig og Edwin Aspenbäck, som alle skal være med til at styrke holdets position og sikre en bedre placering i ligaen.

FHK, på den anden side, kom til opgøret med høje forventninger efter en succesfuld sidste sæson, hvor de sensationelt sikrede sig DM-sølv. Holdet ser endnu stærkere ud i denne sæson med spændende tilgange som William Moberg, Mads Kjeldgaard og Kasper Palmar, der alle er klar til at gøre en forskel. Dog var FHK svækket til kampen, da de måtte undvære profiler som Nikolaj A. Nielsen og Sebastian Henneberg, hvilket kunne få betydning for deres taktiske muligheder og rotationsplan.

Fra kampens start var det tydeligt, at FHK havde svært ved at finde fodfæste i angrebet. TTH Holstebro satte tempoet højt og dækkede aggressivt op, hvilket skabte store problemer for FHK’s offensiv. Hjemmeholdets forsvar stod solidt, og deres målvogter, Sander Heieren, leverede flere stærke redninger, som holdt FHK fra at komme på måltavlen. Men FHK var ikke alene om at have en stærk keeper i målet; Thorsten Fries viste sig også som en sikker sidste skanse for gæsterne og gjorde det svært for TTH at udnytte deres chancer.

Det blev en intens defensiv kamp i de første minutter, hvor begge målmænd stod som murbrikker og neutraliserede angreb efter angreb. Først efter seks minutter lykkedes det for FHK at bryde dødvandet, da Anders Martinusen omsider fandt netmaskerne og udlignede til 1-1. Denne scoring gav FHK et tiltrængt løft, men udfordringerne i angrebsspillet fortsatte mod et kompakt og aggressivt TTH-forsvar.

Skaktræk fra Gudmundsson

Som første halvleg skred frem, begyndte TTH Holstebro langsomt at trække fra. Hjemmeholdet formåede at udnytte deres aggressive forsvarsspil og effektivitet i angrebene, og de opbyggede gradvist et solidt forspring. 20 minutter inde i kampen havde TTH bragt sig foran med 8-5, og det tvang FHK’s træner, Gudmundur Gudmundsson, til at tage affære.

Gudmundsson måtte dykke dybt i den taktiske værktøjskasse for at finde løsninger på FHK’s angrebsproblemer. Han valgte at satse på syv mod seks i angrebet, hvor målvogteren tages ud for at få en ekstra markspiller på banen. Samtidig foretog han hyppige udskiftninger for at finde den rette kombination i bagkæden og bringe ny energi ind i angrebsspillet. Med stillingen 8-5 i TTH’s favør var det tydeligt, at Gudmundsson ville forsøge alt for at vende kampen til FHK’s fordel.

I slutminutterne af første halvleg begyndte FHK at finde deres rytme og kom tættere på hjemmeholdet. Jonas Kruse satte gang i et comeback for gæsterne, da han med en kraftfuld afslutning bragede bolden i nettet til 11-10. Denne scoring skabte fornyet håb for FHK og satte pres på TTH Holstebro, der pludselig følte gæsternes ånde i nakken.

TTH forsøgte at svare igen i deres sidste angreb inden pausen, men de formåede ikke at få bolden forbi en velspillende Thorsten Fries i FHK-målet. Med kun et enkelt mål imellem de to hold ved pausen var der lagt op til en intens og spændende anden halvleg.

Kjeldgaard gav FHK momentum

I indledningen af anden halvleg var FHK’s Mads Kjeldgaard i fremragende form og havde for alvor ild i armen. Med en række præcise og kraftfulde afslutninger formåede han at bringe FHK tilbage på omgangshøjde med vestjyderne. Hans offensive spilglæde og målrettede skud bragte ny energi til FHK, som begyndte at få momentum.

adp-as.dk

Som kampen fortsatte, fik FHK mere og mere styr på begivenhederne, og deres offensive pres tvang TTH Holstebro på hælene. Med 17 minutter tilbage af kampen lykkedes det FHK at tage føringen, da Evgeni Pevnov, med en resolut scoring fra stregen, sendte gæsterne foran 19-17. Denne vending fik TTH-træner Arnor Atlason til straks at forlange en timeout for at bryde FHK’s rytme og forsøge at justere sit holds defensiv og angreb.

Dyr udskiftning

Med ni minutter tilbage på uret var TTH Holstebro kommet tilbage i kampen. FHK’s beslutning om at give Mads Kjeldgaard et kort hvil viste sig at være en afgørende faktor; i hans fravær formåede TTH at reducere afstanden og genvinde momentum. Hjemmeholdet udnyttede øjeblikket og vendte stillingen til 24-23 i deres favør.

Denne udvikling fik FHK’s træner, Gudmundur Gudmundsson, til straks at reagere ved at forlange en timeout. Med kampen på vippen og få minutter tilbage var der brug for at genfinde det momentum, der tidligere havde bragt FHK i front, og få justeret strategien for at forhindre TTH i at trække yderligere fra.

Drama til det sidste

Der var drama til det sidste i Gråkjær Arena, hvor intensiteten nåede sit højdepunkt i de afsluttende minutter. TTH Holstebros Edwin Aspenbäck blev en afgørende faktor i slutfasen, hvor han leverede en fremragende præstation med fire mål i løbet af de sidste ti minutter, hvilket bragte hans samlede antal scoringer op på syv. Hans præstation gjorde ondt på FHK, der pludselig fandt sig selv i en svær position.

Med fem minutter tilbage på uret havde TTH opbygget en føring på 28-26, men FHK nægtede at give op og begyndte en hård kamp for at komme tilbage. Gennem en kombination af stærkt forsvarsspil og effektivt angreb lykkedes det dem at udligne til 28-28, og de fik en gylden mulighed for at tage sejren, da Mads Kjeldgaard, der ellers havde spillet en fantastisk kamp, stod helt fri til at afslutte. Hans skud blev reddet af Rasmus Henriksen i TTH-målet, som med en vigtig redning holdt sit hold inde i kampen.

I stedet blev det TTH’s Nikolaj Markussen, der med kun fire sekunder igen af kampen satte bolden i nettet og bragte hjemmeholdet foran 29-28. FHK fik en sidste mulighed for at svare tilbage, men i forsøget på at give bolden op hurtigt og udnytte et tomt mål, gled bolden ud af hænderne på Evgeni Pevnov. Med denne fatale fejl mistede FHK chancen for en dramatisk udligning, og dermed måtte de se sig besejret i sæsonens første kamp med et smalt nederlag på 29-28.

Næste gang FHK skal i kamp er på torsdag i Champions League mod Dinamo Bucuresti på udebane, mens næste ligakamp er den 15. september hjemme mod Skjern.