Der var klasseforskel. FHK er i DM-finalen efter en sejr på 34-25 mod Ribe-Esbjerg, der blev sat eftertrykkeligt på plads.

44 år skulle der gå. Fredericia er i DM-finalen.

Onsdag aften var der lagt op til et sandt håndbolddrama i thansen Arena, da FHK og Ribe-Esbjerg stod ansigt til ansigt i kampen om en plads i DM-finalen. På spil var mere end blot en sejr; en billet til den forjættede finale mod Aalborg, der allerede har sikret sig en plads, ventede på vinderen. For taberen var der udsigt til en hård bronzeduel mod Skjern.

Kulissen i thansen Arena var intet mindre end imponerende. Med en propfyldt arena, hvor 2.400 passionerede tilskuere havde fundet vej til sæderne, var stemningen elektrisk. Fansene skabte en intens og medrivende atmosfære allerede før kampen, der gjorde rammerne perfekte for det altafgørende opgør. Der blev heppet, hujet og klappet fra start til slut, mens spillerne gjorde sig klar til en af sæsonens vigtigste kampe.

De to første opgør mellem FHK og Ribe-Esbjerg havde endt uafgjort efter nervepirrende kampe, hvilket blot havde intensiveret spændingen forud for dette tredje møde. Onsdag aften blev tøjlerne for alvor sluppet, og begge hold viste fra første fløjt, at de var klar til kamp. I kampens indledning formåede begge hold at score på straffekast, hvilket hurtigt fik sat gang i publikum.

Efter ti minutters spil ved stillingen 4-4 opstod der en dramatisk situation, der sendte bølger gennem arenaen. Dommerparret Mads Hansen og Jesper Madsen måtte træde til for at vurdere et potentielt rødt kort. Nikolaj A. Nielsen fra FHK blev skubbet omkuld af William Aar fra Ribe-Esbjerg, efter Aar mente, at FHK’eren ikke hurtigt nok lagde bolden fra sig. Tilskuere og spillere holdt vejret, men dommerne valgte ikke at dømme nogen forseelse i situationen.

Som kampen skred frem, begyndte FHK at få overtaget. Midtvejs i første halvleg var stillingen 8-7 til hjemmeholdet, men det var her, at Sebastian Frandsen for alvor trådte i karakter. Med en række fantastiske redninger skabte han grundlaget for, at FHK kunne trække fra. Fire minutter senere var stillingen 11-8, efter en ny redning af Frandsen og en flot scoring af Kasper Young.

Frandsens præstationer i målet gav FHK en nødvendig selvtillidsboost, og det kunne mærkes på holdets spil. Hver gang Ribe-Esbjerg forsøgte at trænge igennem, stod Frandsen som en mur og afviste deres skudforsøg. Denne defensive stabilitet tillod FHK at spille mere frit og offensivt, hvilket resulterede i flere hurtige kontraangreb og mål.

Ribe-Esbjerg forsøgte – men FHK ville mere i dag

Ribe-Esbjerg kæmpede bravt og forsøgte at finde tilbage i kampen ved at gå i syv mod seks, men deres forsøg var forgæves. FHK’s forsvar og især Frandsen fortsatte med at storspille. Frandsens redningsprocent lød på imponerende 47,06 procent, hvilket gjorde en stor forskel i kampen.

På den offensive front var Martin Bisgaard den store profil for FHK. Han scorede fire mål på fire forsøg, hvilket var med til at sikre en pauseføring på 16-12 til hjemmeholdet. Bisgaards præstationer foran målet gav FHK den nødvendige ro og selvtillid til at fortsætte deres stærke spil.

Klasseforskel i anden halvleg

adp-as.dk

I anden halvleg fjernede FHK enhver tvivl om, hvem der skulle i finalen. Stillingen blev hurtigt udbygget til 23-16, og thansen Arena var i ekstase. Den helt store forskel var atter Frandsen, som fortsatte sit storspil, mens Ribe-Esbjergs keepere, Niklas Kraft og Agúst Björgvinsson, ikke formåede at redde noget. Dette gav FHK en komfortabel føring på 23-16 med 20 minutter igen, hvilket cementerede deres dominans og gjorde det klart, at finalebilletten tilhørte dem.

FHK’s føring nåede op på 26-18 med et kvarter igen. thansen Arena var i ekstase, og hele arenaen stod op og sang med på “FHK, FHK, FHK, FHK…”. For at være helt sikker, kaldte FHK-træner Gudmundur Gudmundsson tropperne sammen med 12 minutter igen. Efter timeouten blev enhver tvivl fjernet. Først scorede Sebastian Henneberg, og siden satte Reinier Taboada bolden i mål til 28-19, hvilket fik jubelen til at nå nye højder.

Plus 10 og finaleplads

FHK ville sætte det eftertrykkeligt på plads. Ti mål lød føringen på med otte minutter igen, da Taboada satte sin ottende scoring ind. Sejren var for længst sikret, men FHK kløede på og ville demonstrere forskellen mellem de to hold. FHK’s føring nåede op på 34-22 inden, at der gik ren jubel i den for FHK’erne, som benyttede slutningen af kampen til at give spillere som Mads Emil Møller, Malte Hejsel og Kristian Stoklund spilletid.

FHK endte med at lade sig hædre efter en sejr på 34-25 efter en kamp, hvor Sebastian Frandsen var den helt store forskel. Med en redningsprocent på 40 procent var han forskellen, der gør, at Fredericia for første gang siden 1980 står med muligheden for at vinde guld.

Den første DM-finale spilles på søndag i Aalborg klokken 16:00.