Den fredericianske triatlet Alberte Kjær var i aktion onsdag, hvor hun efter flere års dedikeret arbejde endte på en 37. plads ved OL.

Alberte Kjær, som repræsenterer Fredericia Triathlon Team og Fredericia Eliteidræt, havde sikret sig sin OL-deltagelse officielt i slutningen af maj. Onsdag morgen markerede kulminationen på hendes hårde arbejde, da hun gik ind i konkurrencen med realistiske forventninger. Selvom hun ikke blev anset som en medaljekandidat, var håbet at kunne sikre sig en top-25 placering på en rigtig god dag. Men dette skulle vise sig at være en udfordrende opgave.

Op til triathlonen var der usikkerhed omkring svømmedelen på grund af vandkvaliteten i Seinen i Paris. Triatleterne havde derfor ikke mulighed for at træne i vandet på forhånd, men det blev alligevel vurderet sikkert nok til, at svømmedelen kunne gennemføres. Dette skabte en del nervøsitet og usikkerhed blandt deltagerne, som ikke vidste, hvad de skulle forvente af svømmeforholdene på konkurrencedagen.

Svømmedelen, som ikke er Alberte Kjærs stærkeste disciplin, forløb desværre ikke som håbet. Allerede fra starten havde hun svært ved at følge med de førende, og hun kom op af vandet som nummer 44, med over 2 minutter og 30 sekunder op til frontgruppen. Dette tidlige tilbageslag gjorde det klart, at en top-25 placering ville blive svær at opnå, selvom der stadig var to discipliner tilbage.

På cykelstrækningen, som er en af Albertes stærkere sider, formåede hun at kæmpe sig lidt frem i feltet. Hun pressede sig selv til det yderste og gik aggressivt til værks på de tekniske passager og de lange lige stræk. Efter cykelstrækningen havde hun kæmpet sig op på en 42. plads, men med en tidsforskel på fire minutter og 33 sekunder til førergruppen. Dette viste, hvor hård konkurrencen var, og hvor svært det var at indhente den tabte tid fra svømmedelen.

Løbedistancen på ti kilometer, som er Albertes favoritdisciplin, gav hende dog en mulighed for at indhente noget tid. Tidligere på sommeren blev hun Danmarksmester i fem kilometer løb, så hendes løbeform var i top. Alberte gik ind til løbet med en stærk tro på sine evner og en vilje til at give alt, hvad hun havde tilbage. Hun gennemførte de ti kilometer på 35 minutter og 19 sekunder, hvilket var den 24. hurtigste tid blandt alle deltagerne. Denne imponerende præstation på løbet løftede hendes samlede placering til en 37. plads med en sluttid på 2 timer, 2 minutter og 2 sekunder.