Det danske vejr har vist sig fra sin mest omskiftelige side i denne uge. Onsdagens vejrsituation har fortsat en betydelig indvirkning i store dele af landet i dag.

Store dele af Jylland og Midt- og Nordsjælland vågnede op til varierende mængder sne. Specielt i Østjylland er der faldet betydelige mængder sne, med nogle områder, der rapporterer over 15-20 cm. Denne sne, kombineret med formiddagens blæst, har ført til problemer med snefygning. Dette påvirker trafikken betydeligt, og det anbefales at give sig ekstra tid, hvis man skal ud at køre.

Situationen er anderledes i den sydøstlige del af Danmark, hvor store mængder regn faldt onsdag. I visse områder nåede nedbøren over 50 mm, hvilket er en ny rekord for højeste døgnnedbørsum. Denne rekord slår den tidligere rekord på 50 mm, som blev målt ved Flintholm Gods på Fyn den 4. januar 1886.

De massive regnmængder øger risikoen for yderligere oversvømmelser i de kommende dage. Flere åer i området oplever allerede meget høje vandstande, og situationen forventes at forværre, hvis vejret fortsætter i denne retning.