Fredericia Håndboldklubs formand, Bent Jensen, er stolt efter holdets plads i DM-finalen. Han slår i samme forbindelse fast, at klubben har ligaens bedste træner, og at han har stor andel i det.

FHK vandt 34-25 over Ribe-Esbjerg og er nu klar til en DM-finaleserie mod Aalborg, der starter på søndag. Sejren i den afgørende semifinale mod vestjyderne kom i kølvandet på to dramatiske opgør, der begge var endt uafgjort.

– Det var fantastisk og forløsende. Vi har spillet en fremragende sæson og skal i DM-finalen nu. Det er ret vildt at tænke på, siger Bent Jensen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Da FHK vandt bronze i sidste sæson, var det første gang siden 1980, at klubben fik en DM-medalje. I 1980 var medaljen af sølv, efter at holdet endte på andenpladsen efter Aarhus KFUM. Bronzemedaljen sidste år var dog ikke noget, som Jensen havde forventet, og han havde heller ikke forventet en finale i år.

– Jeg havde ikke troet på nogen af delene, men det viser bare, hvad vi kan. Vi har ligaens bedste træner, som jeg ikke altid synes får nok anerkendelse, og så har vi ikke én stor stjerne, men holdet som stjerne. Ingen er større end holdet, og det tror jeg er vores force, forklarer Bent Jensen.

http://adp-as.dk

Nu er FHK i finalen, og Aalborg er storfavorit, men Bent Jensens ultimative drøm er, at FHK tager fusen på nordjyderne.

– Alt er muligt nu, når vi står der. Jeg plejer at sige, at guld er noget man vinder, og sølv er noget man taber, siger Jensen.

Uanset udfaldet af finaleserien giver det nu FHK muligheden for at søge om et Champions League-wildcard til næste sæson. Den danske mester er automatisk tildelt en plads, men i de seneste år er sølvvinderen i Danmark blevet tildelt en plads via et wildcard.

– Vi er næsten forpligtet til at søge det for dansk håndbolds skyld. Vi er glade for bare at være i Europa, og om det bliver i den store eller lille turnering, må vi se. Vi skal ud at vise Fredericia frem uanset hvad, siger Bent Jensen.

https://xn--fkr-1na.dk/

Hvis FHK skal spille Champions League, bliver det dog ikke i egen hal, da thansen Arena ikke opfylder kapacitetskravene. Det har fået snakken om en ny arena til den fredericianske håndboldklub til at skyde op.

– Man skal tage den med ro. Vi vil være mestre senest i 2029, og vi har en finale på søndag at spille. Det har aldrig været os, der har tigget om noget, og det kommer vi heller ikke til. Vi er klar over, at vi på sigt har brug for større rammer, men vi tager den med ro lige nu. Vi kniber os selv i armen over den situation, vi er i, og nyder det, slutter Bent Jensen.

Den første DM-finale mellem FHK og Aalborg spilles søndag klokken 16:00 i Sparekassen Danmark Arena.