OB er for alvor i nedrykningsfare i Superligaen. Deres nærmeste konkurrent, Vejle, vandt nemlig søndag eftermiddag 2-1 mod Viborg og har nu fire point ned til fynboerne under nedrykningsstregen.

Vejles muligheder for at distancere sig yderligere fra nedrykningszonen blev forbedret efter OB’s nederlag til Lyngby fredag aften. Motiveret af denne chance, kom Vejle stærkt fra start i kampen mod Viborg. Allerede otte minutter ind i opgøret bragte Musa Juwara, som også scorede i den forrige kamp, Vejle foran 1-0. Juwaras mål, hans andet mål i to kampe, sendte ikke blot Vejle i front, men også Vejles fans og spillere i den syvende himmel med udsigt til et voksende forspring på fire point ned til OB i nedrykningskampen.

Til trods for at Viborg havde størstedelen af boldbesiddelsen gennem hele kampen, skulle det tage dem 41 minutter at finde vej til målet. Det var den unge offensivspiller Isak Jensen, der trådte i karakter og sikrede udligningen. Jensen, med sin præcision og timing, sendte bolden i nettet og stillede stillingen til 1-1 ved pausen. Dette mål var en væsentlig morale-booster for Viborg, som trods en dominerende boldbesiddelse havde haft svært ved at omsætte spilovervægten til konkrete scoringer.

Selvom Viborg syntes at have taget initiativet i kampen efter pausen, var det Vejle, der effektivt udnyttede deres chancer. German Onugkha, den russiske angriber, viste sin skarphed foran mål og bragte Vejle foran 2-1 med sin 12. scoring i sæsonen efter 66 minutters spil. Dette mål viste sig at være afgørende, da Vejle, på trods af et konstant pres fra Viborg i kampens sidste faser, formåede at forsvare deres føring og sikrede en vital sejr i kampen om overlevelse i Superligaen.

Vejles sejr betyder ikke kun tre vigtige point i kampen for at undgå nedrykning, men også en styrkelse af deres position over OB i tabellen, mens Viborg må ærgre sig over ikke at kunne kapitalisere på deres boldbesiddelse og pres.