Sydøstjyllands Politi har i løbet af de seneste dage modtaget to anmeldelser om tyveri fra private hjem i Horsens. Begge gange har gerningsmanden skaffet sig adgang til boligerne under påskud af andre ærinder.

To private adresser i Horsens har fredag i sidste uge og mandag i denne uge haft besøg af en ubuden gæst. I begge tilfælde har en ukendt mand skaffet sig adgang til boligerne og stjålet blandt andet kontanter og smykker.

Fredag den 5. januar fik gerningsmanden adgang til en bolig i Houmannsgade i Horsens. Manden gav udtryk for, at han vidste, at nogle kunne skaffe sig adgang til boligen. Derfor spurgte han, om der var nogen værdier på adressen, som han tilbød at gemme på stedet. I stedet stjal han kontanter og forlod adressen.

Tre dage senere – mandag den 8. januar – blev der stjålet kontanter samt smykker på en anden adresse i Horsens. Denne gang gik det ud over en beboer i Lichtenbergsgade. Her skaffede gerningsmanden sig adgang ved at udgive sig for at skulle kigge på en radiator.

I begge sager beskrives gerningsmanden som:

Mand
Cirka 40-50 år
Cirka 180-185 centimeter høj
Almindelig til kraftig af bygning
Dansk af udseende
Lys i huden
Mørkt, tilbagestrøget hår
Ingen skæg
Talte dansk
Iført grøn trøje, brune bukser og sorte sko med hvid sål
Sydøstjyllands Politi kan ikke med sikkerhed sige, hvorvidt der er tale om samme gerningsmand i de to sager. Vi håber, at borgere, som kan bidrage med oplysninger til efterforskningen, vil kontakte os på telefon 1-1-4.

Desuden opfordrer vi til, at man tager en række forholdsregler for at beskytte sig mod tricktyverier. Det kan blandt andet være en god ide at bede om at se legitimation, hvis eksempelvis en håndværker eller hjemmeplejen ringer på, og du ikke har en aftale med dem. På den måde kan du sikre dig, at vedkommende, der ønsker at komme ind, er den, personen udgiver sig for at være.