Foråret 2025 byder både på Skandinaviens- og Urpremiere på to nye musicals hos Fredericia Musicalteater Skandinaviens-premiere DE TRE BUKKE BRUSE 8. februar 2025 Urpremiere EFTERLYSNING 28. marts 2025

Fredericia Musicalteater sætter i foråret 2025 fokus på nye musicalproduktioner, når de slår dørene op til både Skandinaviens-premiere på Stiles og Drewes børnemusical ”De Tre Bukke Bruse” og urpremiere på den helt nyskrevne danske musical-sangcyklus ”Efterlysning”. Billetsalget er i gang!

Der er godt nyt til alle musical-elskere, når Fredericia Musicalteater i foråret 2025 præsenterer hele to forestillinger, der aldrig er set i Danmark før. Børnefamilier og barnlige sjæle kan se frem til børnemusicalen DE TRE BUKKE BRUSE, der får Skandinaviens-premiere og spiller hele skolernes vinterferie i uge 7, mens det voksne publikum kan glæde sig til en intim og humoristisk forestilling om det at være menneske i EFTERLYSNING med urpremiere 28. marts 2025.

Groovy geder indtager scenen i vinterferien

De seneste år har vinterferien stået i børnefamiliernes tegn på Fredericia Musicalteater og 2025 bliver ingen undtagelse. Her kan teatret nemlig præsentere Skandinaviens-premieren på børnemusicalen DE TRE BUKKE BRUSE skrevet af makkerparret George Stiles og Anthony Drewe, der også stod bag DE TRE SMÅ GRISE, som indbragte Fredericia Musicalteater en Reumertnominering i 2021.

Historien er det klassiske eventyr om de tre bukke bruse, der går på jagt efter grønnere græsmarker og på vejen skal overvinde den fæle trold, som bor under broen. Forestillingen er spækket med ørehængende sange og imponerende stepdans, der med garanti nok skal underholde publikum i alle aldre. Som altid på Fredericia Musicalteater leveres musikken af live orkester.

På det kreative hold bliver det blandt andet et glædeligt gensyn med Mads. M. Nielsen som instruktør og Jonas Vestergaard som scenograf. Sammen med koreograf Liv Stevns skal de forvandle fem musicalperformere i Fredericia Musicalteaters Store Sal til seje gedebukke, en fæl trold, en klog, men distræt hyrdinde og en beskyttende forælder på græsmarkerne i eventyret.

Musicaloplevelsen for børnefamilier i uge 7 er et stort trækplaster for børn og voksne i hele trekantområdet og Fyn, hvor tidligere forestillinger har meldt tæt på udsolgt, når vinterferien nærmede sig. Fredericia Musicalteater glæder sig til at byde velkommen til endnu en omgang børnemusical for hele familien fra 8. – 16. februar 2025.

Urpremiere på ny dansk musical om livets store småting

Hvad er det, vi leder efter? Spørger debuterende dramatiker og komponist Mille Lambert og Kristoffer Nybye i deres nye musical om alle de store småting. EFTERLYSNING er en sangcyklus om noget så banalt som hele livet. Denne hjertevarme musical sætter spørgsmålstegn ved vores evige søgen efter livets mening og ved det menneskelige kaos, der opstår ved blot at eksistere i verden.

Men det er slet ikke så alvorligt, som det måske lyder. EFTERLYSNING er fyldt med humor og god musik, der er helt nyskrevet af den spirende komponistduo. En rørende, sjov og relevant fortælling, der berør tematikker som kærlighed, venskab, drømme, jagten på ro i en hurtig hverdag og længslen efter at finde sin plads i verden – som til tider kan virke overvældende. EFTERLYSNING fortæller alle de mindste historier, der fylder det meste hos mennesker og giver (måske) svar på, hvad vi det egentlig er, vi går og leder efter.

EFTERLYSNING er et led i Fredericia Musicalteaters strategi om at fremme musicaløkosystemet i Danmark ved at udvikle hele vækstlaget indenfor dansk musicalteater. Forestillingen instrueres af Mikal Korsgaard Larsen, der får sin professionelle debut som instruktør.

Den er skrevet og udviklet på dansk og har tidligere været i workshopforløb med blandt andet Fredericia Musicalteaters udviklingscenter PORTAL. Den 7. juni 2024 er EFTERLYSNING desuden en del af Musical Reading Festival på Østre Gasværk Teater, som afholdes i samarbejde med Fredericia Musicalteater som en del af CPH Stage. Her vil de fremmødte kunne få en smagsprøve på forestillingen før det sidste punktum er sat i manuskriptet.