Rebecca Koerner, den 22-årige rytter fra Uno-X, stjal rampelyset ved dette års DM i linjeløb, da hun triumferende krydsede målstregen alene, forlader forhåndsfavoritterne langt bag sig.

“Jeg er overvældet,” udtalte en lykkelig Koerner efter løbet til TV 2 Sport. “Det har endnu ikke helt sunket ind, hvad der lige er sket. Men jeg kan fortælle, at det er virkelig, virkelig stort.”

Koerner, der var en del af et tidligt udbrud med fem ryttere, gjorde en afgørende forskel i løbets afgørende fase, hvor hun frakoblet sine medudbrydere én efter én. Selv da de etablerede favoritter – Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup Ludwig – forsøgte at skubbe tempoet i feltet, var Koerner for langt fremme til at blive indhentet.

“Vi kom for sent i gang med at indhente dem,” udtalte en skuffet Cecilie Uttrup Ludwig, den tidligere mester, der endte med at krydse målstregen over tre minutter efter Koerner. “De kørte stærkt, og vi sov i timen.”

Efter at have lagt afstand til sine medudbrydere, Mie Nordlund Pedersen, Tusnelda Svanholmer, Amalie Kvist Nybroe, og Marie-Louise Hartz Kroager, viste Koerner sin klasse ved at beholde sit forspring hele vejen til mål.

DM-titlen i linjeløb markerer et betydeligt højdepunkt i Koerners cykelkarriere, hvilket hun understregede ved at beskrive sejren som “drømmen der drev mig fremad, og så gav jeg alt til stregen.”

Rebecca Koerner, der tidligere har markeret sig som ‘Dansk Tårnmester’ i udspring, har haft en bemærkelsesværdig opstigning siden hun skiftede til landevejscykling i 2019. Med kun halvanden sæson som professionel under sin Uno-X-kontrakt, har hun allerede opnået titlen som dansk mester.

“Det betyder alt,” sagde Koerner. “Jeg har tvivlet lige siden jeg skiftede til Uno-X. I dag beviser jeg bare, især over for mig selv, at jeg er god nok.”