Havde du glædet dig til at se EM-kampe på storskærm på dit lokale værtshus? Det kan være, at det slet ikke bliver en mulighed. Kulturministeren har nu blandet sig i sagen og kontaktet DR og TV 2, som har sat begrænsninger for visningen af EM-kampene.

På Urbania Streetfood i Fredericia har man ved de seneste slutrunder arrangeret storskærmsarrangementer i Fredericia. Men det kan være slut i år.

Begrænsningerne skyldes, at TV 2 og DR, som deler rettighederne til at vise kampene, har sat restriktioner op. DR havde oprindeligt et krav om, at der ikke måtte være storskærme inden for en radius af fem kilometer fra deres egen storskærm i Aarhus, men dette krav er nu droppet.

TV 2 holder dog fast i deres krav om, at der maksimalt må være 200 tilskuere til kampene, hvis de vises på barer og restauranter. I en pressemeddelelse har TV 2 dog nævnt, at de vil se med “milde øjne” på ansøgninger om ikke-kommercielle arrangementer ved EM i herrefodbold til sommer.

Foreninger, der arrangerer ikke-kommercielle begivenheder, kan invitere op til 800 mennesker. Denne grænse vil TV 2 lempe på og vurdere “fra sag til sag” ved ansøgninger fra hele landet.

Restauratør: Jeg er dybt rystet

Brian Løkkegaard, Urbania Street Food.

Urbania Streetfoods Brian Løkkegaard er dog ikke helt tilfreds.

– Jeg håber virkelig, at politikerne går ind i sagen. Jeg håber, at folket går til TV2 og appellerer til muligheden for at skabe den folkefest, der er vigtig for danskerne og den nationalfølelse, vi sammen kan skabe. Men den følelse kan vi ikke skabe, hvis vi skal være under 200 mennesker. Så bliver det kun værtshusarrangementer og hjemme i stuen. Så bliver det ikke den folkefest, vi alle drømmer om. Jeg er målløs over TV2s udmelding. Jeg har fulgt med hele tiden. Vi har selv haft dialog med Viaplay Group, TV2 med flere. Jeg kan også høre, at det også kommer bag på folk i branchen, så jeg håber virkelig, at der er nogen, der trykker på TV2. Jeg er dybt rystet.

Hvis fodboldfeberen rammer Danmark, som den gjorde ved EM i 2021, var der ellers udsigt til at kunne samle mange mennesker, men det må på nuværende tidspunkt foregå i de private hjem eller til arrangementer med under 200 gæster.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) opfordrer TV 2 til at se mildere på at give dispensationer til at kunne afvikle storskærmsarrangementer under sommerens EM-slutrunde.

– Mit ministerium har i går talt med TV 2, og jeg har en klar forståelse af, at det arbejder TV 2 på, siger han til Ritzau.