Erhvervsministeren har udpeget den nye forbrugerombudsmand, der tiltræder 1. januar 2024.

Det bliver den 54-årige cand.jur. Torben Jensen, der bliver ny forbrugerombudsmand.

Den nye forbrugerombudsmand er udpeget af erhvervsministeren. Torben Jensen kommer med stor juridisk indsigt på området og ledelsesmæssig erfaring senest som vicedirektør i Folketingets Administration. Han har tidligere været generalsekretær i Det Danske Advokatsamfund og kontorchef i Justitsministeriet i en årrække.

Erhvervsminister, Morten Bødskov:

– Forbrugerombudsmanden er forbrugernes vagthund. Derfor er jeg glad for, at Torben Jensen har sagt ja til at tiltræde stillingen som forbrugerombudsmand. Med hans solide juridiske baggrund og mangeårige ledererfaring er jeg overbevist om, at han er den rette til at videreføre og udvikle forbrugerombudsmandens vigtige arbejde.

Tiltrædende forbrugerombudsmand, Torben Jensen:

– Forbrugerombudsmanden spiller en helt afgørende rolle i retssamfundet og jeg er derfor stolt og glad over, at erhvervsministeren har valgt mig til at videreføre det uhyre vigtige arbejde med at håndhæve markedsføringsloven mv. De tidligere forbrugerombudsmænd har sat markante og synlige aftryk på forbrugerbeskyttelsen i Danmark, og jeg er derfor meget bevidst om, at det er en stor opgave, der skal løftes. Og det glæder jeg mig til at kaste mig over.

Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med, at virksomheder overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning. Forbrugerombudsmanden bliver sekretariatsbetjent af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.  

Torben Jensen er den sjette i rækken af forbrugerombudsmænd, siden Forbrugermandsinstitutionen blev oprettet i 1975.