Den ene af de sigtede, en 43-årig boliviansk mand, er varetægtsfængslet i sagen.

En 43-årig boliviansk mand blev torsdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om menneskesmugling.

Den 43-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

Den bolivianske mand kom sammen med to andre personer umiddelbart efter midnat, natten til torsdag, kørende i en svensk personbil ved Frøslev Grænse.

Taget ud til kontrol
Her blev køretøjet taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen stod det klart, at en af passagererne, en 39-årig boliviansk mand, ikke havde gyldige indrejsedokumenter, hvorefter personerne i køretøjet blev anholdt.

Ud over den 43-årige bolivianske mand er en 35-årig svensk mand, der også befandt sig i bilen, sigtet for menneskesmugling.
Der har ikke været juridisk grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør. Han er derfor løsladt, men fortsat sigtet.

Den 39-årige mand blev efterfølgende udleveret til tysk politi.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.