Til trods for et årsregnskab, der viser et fald i forhold til 2022, udtrykker familievirksomheden Ejner Hessel stadig en betydelig tilfredshed med resultaterne i 2023. Et resultat for 2023, der viser styrken hos Ejner Hessel på tværs af forretningsområder.

I 2023 opnåede Ejner Hessel-koncernen et driftsresultat på 333 millioner kroner før skat og noterede en omsætningsstigning på 16% sammenlignet med 2022. Denne vækst skyldes ikke kun et øget salg af el-biler, men også en vækst inden for det kommercielle segment, importaktiviteter og eftermarkedsservice hos Ejner Hessel. Til trods for at det samlede resultat er omkring 132 millioner kroner lavere end sidste år, anser Ejner Hessel resultatet som tilfredsstillende.

Udfordringerne på bilmarkedet i 2023 omfattede bl.a. stigende renter og faldende priser på brugte el-biler. To faktorer, der har påvirket branchen som helhed i 2023.

– Jeg er meget tilfreds med årets resultat, trods de udfordrende markedsforhold. Jeg er stolt over, hvordan vores team har håndteret situationen samt den indsats, hele medarbejderstaben har leveret gennem hele 2023. Øgede renteomkostninger og et udfordret brugtbilsmarked har påvirket alle bilforhandlergrupper, men hos Ejner Hessel har vi demonstreret modstandsdygtighed og robusthed. Dette understreger vores evne til at forudse og tilpasse os markedsudviklinger, hvilket sikrede en vis stabilitet gennem 2023, siger direktør Benjamin Mahr uddyber årsresultatet for 2023 hos Ejner Hessel A/S:

Flere medarbejdere

I løbet af 2023 er Ejner Hessel vokset yderligere, idet virksomheden har udvidet sin medarbejderstab med 120 nye fuldtidsansatte, hvilket bringer det totale antal ansatte op på 1.408 medarbejdere. Denne vækst afspejler ikke kun en vækst, men også et ønske hos Ejner Hessel om at bidrage til at skabe flere arbejdspladser. Samtidig har Ejner Hessel haft stor succes med at forbedre servicen inden for eftermarkedet, hvilket har resulteret i en vækst i omsætningen på den gren af forretningen hos familievirksomheden.

Forsigtigt optimistisk på vegne af 2024

Efter et opmuntrende første kvartal ser Benjamin Mahr forsigtigt optimistisk på 2024. Brugtbilsmarkedet ser ud til at have stabiliseret sig, men det er usikkert, om denne tendens vil fortsætte i resten af 2024. Salget af nye biler er startet stærkt, men fortsat høje renter kan påvirke udviklingen over hele året.

– Jeg oplever udviklingen i 2024 med forsigtig optimisme. Brugtbilsmarkedet har fundet sig et mere stabilt niveau, men det er vigtigt, at vi hele tiden har blik for udviklingen i markedet, da det kan ændre sig hurtigt. Vores afdelinger over hele landet har leveret gode resultater i første kvartal, takket være vores stærke produkttilbud og attraktive priser. Disse resultater giver håb, men vi skal være forberedte på de udefrakommende begivenheder, der kan påvirke vores forretning. Vores resultat i 2023 skyldtes særligt vores dygtige medarbejdere og deres indsats – og det kommer også til at gøre sig gældende i 2024, afslutter Benjamin Mahr.

Omsætning: 9.068 mio. kr.

Resultat efter skat: 260 mio. kr.

Egenkapital: 1.511 mio. kr.

Resultat af primær drift (EBIT): 333 mio. kr.

Antal fuldtidsansatte pr. 31/12-2022: 1.408