Torsdag klokken 18:30 i thansen Arena bliver scenen sat til en intens kamp, når FHK tager imod Ribe-Esbjerg i DM-semifinalen. For den 21-årige Jonas Kruse, som spiller en central rolle for FHK, er dette øjeblik en kulmination på en utrolig rejse gennem sæsonen.

Torsdag går det løs. thansen Arena bliver forvandlet til et sandt inferno, hvor der forventes røde lamper på tilskuerpladserne, hvor der kommer smæk på. Kampen er den første semifinale i en serie på bedst ud af tre kampe om at komme i DM-finalen.

– Det er klart det største, jeg har prøvet, og jeg synes ikke, at der er noget, som kan sammenlignes med det. Jeg var med til Final4, men jeg synes, at en DM-semifinale er større, siger Jonas Kruse.

Kruse har haft en fremragende sæson, hvor han har overgået både egne og andres forventninger.

– Det er fedt, og når jeg tænker tilbage på, hvordan sæsonen startede, og hvor jeg er nu, så er det surrealistisk. Jeg har fået så stor en rolle, jeg ikke havde regnet med, og det er superfedt, fortæller han.

På trods af sin unge alder har Kruse hurtigt tilpasset sig de krav og det pres, der følger med en vigtig rolle på holdet.

– Jeg har omstillet mig til, at jeg har en stor rolle, og det pres, jeg har på mig, har jeg vænnet mig lidt til, men det er der ikke helt endnu, synes jeg. Jeg kan stadig mærke nerver, når jeg spiller, forklarer han.

Kruse indrømmer, at nervøsiteten mest mærkes inden kampen.

– Det er mest inden kampen, at jeg kan mærke nerverne. Når jeg spiller håndbold, lukker jeg bare af og spiller, som jeg plejer at gøre,” siger han.

Den imponerende sejr over GOG i den afgørende slutspilskamp har givet holdet ekstra selvtillid.

– Det viser bare, at vi har en bred trup, og alle kom i spil. Vi ville det mere end GOG, siger Kruse.

Nu venter en ny udfordring i form af Ribe-Esbjerg, og Kruse er klar over, at de går ind til kampen som favoritter. Det står i stor kontrast til sidste års DM-semifinale, hvor FHK mødte Aalborg.

– Det er noget andet, ja. Folk vil nok sige, vi er favoritter, og det har vi ikke prøvet i en DM-semifinale før. Vi tager den kamp som alle andre kampe og satser på at afgøre den i to kampe, siger han.

For FHK er målet klart:

– Det vil være en skuffelse, hvis vi ikke kommer i finalen. Vi har hjemmebanefordelen i en tredje kamp, men vi satser på at afgøre det i to kampe, fastslår Kruse.

Hvis FHK får afgjort det over to kampe, venter der ekstra hviledage, og det betyder en del på det her tidspunkt af sæsonen.

– Det betyder rigtig meget med de ekstra dage. Der er mange med småskavanker, især dem der er oppe i årene, så en ekstra hviledag gør godt til dem, siger Kruse.

Med forventningen om en fuld hal og stor opbakning fra hjemmepublikummet ser Kruse frem til kampen.

– Det bliver helt sikkert fuld hal, det var der også mod GOG, og jeg regner med, det bliver samme opbakning igen. Jeg føler, at stemningen fik et ekstra nøk i vejret. Jeg tror, fansene kommer med et endnu højere niveau torsdag, siger han.

Ribe-Esbjerg er kommet fra baghjul. De endte grundspillet på en ottendeplads, men via en god afslutning på slutspillet kom de med i semfinalen.

– Ribe-Esbjerg er et godt hold, og de fortjener at være i semifinalen. Vi har selv haft problemer i år, og vi tabte hjemmekampen mod dem og vandt med en mod dem på udebane. Det er ikke et hold, som vi bare har slået ud af banen, og vi respekterer dem stadig meget, siger Kruse.

Afslutningsvis anerkender Kruse Ribe-Esbjergs præstationer i sæsonen:

– Man kan så sige, at de slog Mors-Thy, så selvom de har skader, så gjorde de det godt, og vi ser dem som en stærk modstander, som fortjener at være kommet til semifinalen ligesom os, slutter Jonas Kruse.

Torsdagens kamp i thansen Arena bliver en spændende affære, hvor begge hold vil kæmpe hårdt for en plads i finalen. For FHK og Jonas Kruse er det en chance for at skrive historie og spille med om DM-guldet, som Fredericia senest hjemtog i 1979 under det daværende navn, Fredericia KFUM.

Læs også