Erhvervsministeriet vil nu sammen med Ældre Sagen sætte fokus på, hvordan ældre er særligt udsat for risikoen for digital svindel, og hvordan de kan hjælpes. Det sker som et led i en bredere indsats mod digital svindel.

Falske sms’er, mystiske opkald og e-mails, der lover guld og grønne skove.

Risikoen for svindel på internettet er blevet en del af danskernes hverdag. Og særligt ældre danskere bliver målrettet af de digitale svindlere.

Derfor vil Erhvervsministeriet sammen med blandt andre Ældre Sagen nu se nærmere på, hvilke udfordringer de ældre står over for, og hvordan de kan hjælpes.

”Nutidens bankrøvere holder til på internettet. Det skal vi tage alvorligt. Derfor har vi indgået et samarbejde, der skal beskytte de danskere, der er særligt udsat for digital svindel. Og vi ved, at især vores ældre borgere står højt på svindlernes liste. Derfor vil vi nu sætte udfordringerne under lup sammen med Ældre Sagen, så vi kan hjælpe ældre bedst muligt. Det handler om at gøre livet surt for svindlerne og beskytte lovlydige danskere,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

”Digital svindel er et stort problem. Folk bliver pelset for alt hvad de har, og føler sig samtidig skamfulde, fordi de er blevet narret. Derfor bakker Ældre Sagen selvfølgelig op om ministerens initiativ. Svindel ødelægger så mange mennesker liv, og det skal undersøges til bunds, hvordan vi sætter en stopper for svindlerne,” siger Bjarne Hastrup, adm. direktør i Ældre Sagen.

Undersøgelsen er en del af den generelle indsats mod digital svindel, som Erhvervsministeriet og en række organisationer satte i gang sidste år.

Her blev de enige om fire initiativer, der skal dæmme op for svindlen, blandt andet et loft på 50.000 kroner for, hvor mange penge man kan straksoverføre i sin netbank. Der arbejdes videre med flere konkrete initiativer i samarbejdet.

Erhvervsminister Morten Bødskov har besøgt en af Ældre Sagens it-caféer på Frederiksberg sammen med adm. direktør i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup. Her hørte de bl.a. fra de it-frivillige, hvilke oplevelser ældre medborgere har med digital svindel.