DSB har udsendt en vigtig meddelelse til rejsende i lyset af den varslede storm og forhøjet vandstand i Vestjylland. DMI’s varsel gælder indtil mandag, hvilket har medført ændringer i togdriften, især på strækningen mellem Esbjerg og Middelfart.

Fra tidlig morgen til klokken 12 mandag vil togdriften være reduceret på denne strækning. Dette får betydning for både InterCity- og regionaltog. For InterCitytogene, der normalt forbinder Esbjerg, Middelfart og København H/Østerport ruten blive ændret således, at de kun vil køre mellem Fredericia og København H/Østerport. Denne ændring gælder kun for mandag.

Regionaltogene, som betjener ruten mellem Esbjerg, Fredericia og Aarhus, vil fortsætte med at køre som normalt, trods de vanskelige vejrforhold.

For passagerer, der skal rejse mellem København og Esbjerg, anbefaler DSB en kombineret rejseplan. Rejsende kan tage InterCitytog fra København til Fredericia og derefter skifte til et regionaltog for den resterende del af turen til Esbjerg.

For rejsende, der kommer fra Sjælland og skal til Esbjerg, indebærer det, at de skal benytte InterCitytoget til Fredericia. Herfra kan de skifte til et regionaltog, der vil bringe dem videre til Esbjerg.

På den modsatte rute, fra Esbjerg mod Fyn og Sjælland, rådes passagererne til at tage et regionaltog til Fredericia, hvorefter de kan skifte til enten et InterCity- eller InterCityLyntog for at fortsætte rejsen mod Fyn og Sjælland.

DSB understreger vigtigheden af, at passagererne planlægger deres rejse i forvejen og tjekker de seneste opdateringer på DSB’s hjemmeside eller app, da situationen kan ændre sig med kort varsel.