Et lavtryk, der forventes at udvikle sig nær Den Engelske Kanal i løbet af dagen, vil bevæge sig mod nordøst til Sydnorge, bringer et større regnvejr samt betydelig blæst til Danmark. Ifølge de seneste prognoser fra DMI vil den jyske vestkyst og området omkring Kattegat opleve middelvind af stormende kuling og vindstød af stormstyrke, der starter natten til fredag.

Selvom resten af landet ikke forventes at opleve middelvind af stormende kuling, udelukkes vindstød af stormstyrke ikke. Dette vejrfænomen understreger den fortsatte usikkerhed omkring vejrets udvikling, da lavtrykket endnu ikke er fuldt udviklet. DMI opfordrer til, at borgerne følger med i de seneste opdateringer og varsler på deres hjemmeside.

Vinden forventes at aftage i løbet af fredag formiddag i de fleste dele af landet, og mod fredag aften vil de fleste steder opleve let til jævn vind fra syd.

Yderligere komplicerer situationen den fortsat høje vandstand i de danske vandløb. Med de forventede nedbørsmængder over de næste par dage, især vest for Storebælt hvor der lokalt kan falde mellem 20 og 30 mm regn frem mod næste uge, forventes der fortsat at være pres på vandløbene. Dette øger risikoen for lokale oversvømmelser i lavtliggende områder, viadukter og udsatte steder.