Tirsdag fandt der en alvorlig episode sted på Ungdommens Hus i Fredericia. Flere biler ankom til stedet, og ud væltede der omkring 20 maskerede personer, der ønskede at få fat i en fra huset. Det beretter øjenvidner til AVISEN. Episoden bekræftes nu endeligt af Fredericia Kommune.

Personalet omkring Ungdommens Hus var tilsyneladende i panik tirsdag aften. Efterfølgende lukkede man hele stedet ned med en kryptisk besked på Facebook, samt et skilt på døren. Ingen ønskede at dele informationer om, hvad der rent faktisk var sket på stedet, men flere vidner kontaktede AVISEN. Herunder bekymrede forældre.

Episoden fandt sted tirsdag aften, hvor personale var på arbejde på Ungdommens Hus og unge var til stede på Huset. Rasmus Balder, chef for unge og uddannelse i Fredericia bekræfter nu efter lang tid, at der kom maskerede personer på stedet:

– Der kom tre biler kørende, hvor maskerede unge mænd steg ud af bilen og ledte efter en bestemt person. Personalet spottede episoden, og skyndte sig at låse dørene. Det er vigtigt at understrege, at episoden ikke er relateret til Ungdommens Hus, siger Rasmus Balder og fortsætter:

– Vi havde heldigvis professionelt personale på arbejde, som sørgede for at, situationen ikke eskalerede. De maskerede ledte på stedet efter en person, og de endte med at stikke af, da politiet kom kort tid efter.

Episoden betød, at personalet skulle handle hurtigt og tage vare om de unge mennesker på stedet. Det var en flok chokerede brugere af Ungdommens Hus efterfølgende.

– På aftenen kontaktede vi forældrene til dem på under 18 år, og dem over 18 år havde vi en dialog med. Vi har en beredskabsplan, som fortæller, hvordan vi skal agere, fortæller Balder.

Som følge af episoden har Ungdommens Hus valgt at holde lukket frem til på tirsdag. Nu skal beredskabsplanerne trænes igennem.

– Vi har brug for at finde af, hvad der er på spil, og så bruger vi tid på at genopfriske beredskabsplanerne, fortæller Rasmus Balder.

Efter episoden blev de politiske udvalg, der har møde Ungdommens Hus at gøre, informeret, og tidligt denne morgen er hele byrådet i Fredericia kommune blevet orienteret om hændelsen. Klokken 09.00 mødes Rasmus Balder med politikere fra de berørte udvalg.

Der er ikke fremkommet nogen forklaring på, hvorfor man har været så uvillige til at informere offentligheden om hændelsen. Der er først efter at AVISEN kørte en historie om hændelsen, at man overhovedet har ville bekræfte denne. Heller ikke politiet har ønsket at fortælle om episoden, som man først sagde, man intet kendte til.