Fredericia Kommune afsatte tidligere på året midler til, at der skulle afvikles et storskærmsarrangement på rådhuspladsen i Fredericia. Siden kom TV 2 på banen med, at de ville forbyde barer og caféer at vise storskærm for over 200 mennesker, men det kommer ikke til at påvirke Fredericia Kommunes arrangement, da det er ikke-kommercielt. Det bekræfter Kultur- og Idrætschef Kasper Findahl.

I alt blev der afsat 200.000 kroner til visning af EM i fodbold på storskærm, og planen var at skabe en folkefest på rådhuspladsen, som man så det tilbage i 2018, da der var VM i Rusland. Fredericianerne mødte frem i massevis til kampene, og den fest ville man gentage i år til slutrunden i Tyskland.

TV 2 kom dog pludselig med en udmelding om, at de ikke vil forære deres rettigheder til slutrunden væk ved at lade aktører holde storskærmsarrangementer.

– Vi ønsker ikke at forære, hvad vi har købt ind i dyre domme, væk, har sportsdirektør på TV 2, Frederik Lauesen, tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Siden har TV 2 lempet på reglerne. Nu skelnes der endelig mellem kommercielle og ikke-kommercielle arrangementer.

– Vi kommer til at holde det på ikke-kommercielle vilkår, slår Kultur- og Idrætschef i Fredericia Kommune, Kasper Findahl, fast.

Det glæder Kultur- og Idrætsudvalgsformand, Peder Tind (V).

– Jeg glæder mig til, at vi stadig efter planen kan holde et storskærmsarrangement, som samler fredericianerne om fodbold, som vi tidligere har haft succes med at gøre, siger Tind.

Danmark er til det indledende gruppespil i pulje med Slovenien, England og Serbien. Danmarks første kamp er den 16. juni klokken 18:00 mod slovenerne.