De senest lancerede iPhone 15 og iPhone 15 Pro har en softwarefejl, der kan få enhederne til at overophede, rapporterer det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Kun en uge efter de to modeller blev sat til salg, har Apple bekræftet, at nogle brugere kan opleve, at telefonerne føles varmere end forventet.

Men det stopper ikke her. Der er også identificeret en specifik fejl i iOS 17, som har indvirkning på overophedningen af nogle iPhone 15-enheder. Heldigvis har Apple allerede adresseret problemet og forventer at rulle en løsning ud i den kommende softwareopdatering, iOS 17.1.

Der er også rapporteret om, at opdateringer i populære tredjepartsapps, som Instagram og Uber, kan lægge yderligere belastning på de nye iPhones, hvilket bidrager til overophedningsproblemet. Apple er i dialog med appudviklere for at sikre en smidig oplevelse for brugerne.

Til trods for overophedningsrapporterne ønsker Apple at berolige forbrugerne. Selskabet påpeger, at iPhones er udstyret med indbygget beskyttelse mod overophedning. Skulle en iPhone nå en kritisk temperatur, vil dens interne komponenter automatisk træde i funktion for at regulere temperaturen og beskytte enheden.

Det er ikke alle ejere af de nyeste iPhone-modeller, der har rapporteret om overophedningsproblemer. Apple forsikrer samtidig, at der ikke er nogen sikkerhedsrisiko eller fare for enhedens langsigtede ydeevne som følge af denne fejl.