I Sønderborg Kommune fik man i december en donation, som man vil anvende på at lave et efterværn for kvinder, der har været på krisecenter. Det glæder SF’s retsordfører og gruppeformand Karina Lorentzen, for hun synes ikke, at kvinder skal stå alene, når de har været i et voldsramt forhold og så småt er på vej tilbage på ret køl.

Men DR afdækker i dag, hvordan voldsramte kvinder falder mellem to stole, når de flytter fra et krisecenter.

– Det dur ikke, at de mennesker, der er blevet samlet op, bare bliver overladt til sig selv, når de skal væk fra krisecentrene. Det er mennesker, som stadig har ar på sjælen, og som i langt de fleste tilfælde stadig har brug for hjælp til at komme helt ovenpå igen, siger Karina Lorentzen.

Hun peger på, at der snart skal forhandles en national handlingsplan for partnervold og partnerdrab. Her vil hun og SF have krav om efterværn og klare retningslinjer for, hvem der har ansvaret for hvad, så kvinden ikke falder mellem to stole.

– Når hver 4. kvinde på et krisecenter er genganger, så er der noget, der er skævt. Derfor er det afgørende, at der ikke er tvivl om, hvordan kvinderne kan få den hjælp, de har brug for, når de skal videre fra et krisecenter.

– Her vil efterværn gribe kvinderne og sikre dem den rette hjælp, og klare retningslinjer vil sørge for, at man får den samme indsats uanset om man befinder sig i Vejle eller Vordingborg kommune.

– Vi ved jo desværre også, at der i de fleste partnerdrab går et voldsmønster forud. Og hvis ikke, der er klare rammer til at kunne genstarte tilværelsen, så fastholder vi kvinderne i volden.