Et lavtryk lige nordvest for de Britiske øer bevæger sig i det kommende døgn langsomt mod syd. De tilhørende fronter vil i perioder give regn over Danmark.

I løbet af aftenen og natten vil et område med kraftigere regn bevæge sig op over landet fra sydvest. Der er risiko for, at den vestlige del af landet kan opleve kraftig regn og lokale skybrud. Prognoserne antyder, at der stedvis kan falde 25-35 mm regn fra i aften og frem til lørdag aften. Lokalt kan der forekomme skybrud med mere end 15 mm regn på blot 30 minutter, skriver meteorolog Lars Henriksen.

I den østlige del af landet forventes der også regn. Bortset fra Bornholm kan det ikke udelukkes, at regnen i perioder får karakter af skybrud, med op til mellem 15 og 25 mm regn på bare 30 minutter.

På baggrund af ovenstående er der udsendt DMI-risiko for kraftig regn og lokale skybrud i den vestlige del af landet. I den østlige del af landet, bortset fra Bornholm, er der udsendt DMI-risiko for lokale skybrud. Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen, og om nødvendigt vil advarsler blive opgraderet til egentlige varsler for kraftig regn og skybrud. Følg med på DMI’s side for opdateringer i løbet af aftenen.