Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt et varsel om kraftig regn, der forventes at påvirke den sydlige halvdel af landet fra mandag aften til tirsdag formiddag. Varslingen dækker områder som Syd- og Sønderjylland, Sydfyn, Lolland, Falster, Møn og det sydligste Sjælland. Ifølge DMI forventes nedbørsmængder at ligge omkring 30 mm, selvom varslet dækker op til 50 mm.

Et lavtryk vest for Esbjerg er i bevægelse mod øst og vil bringe udbredt regn til den centrale og østlige del af Danmark. Selvom regnen er aftaget i Vestjylland, og kun sporadiske byger forventes her, vil opklaringen også bevæge sig østover.

DMI’s kriterium for kraftig regn er mere end 30 mm inden for varslingsperioden. Med de allerede velfyldte danske åer og vandløb, advarer DMI om, at de forventede regnmængder kan medføre lokale oversvømmelser. Dette understreges af rapporter fra Brejning Station, hvor tunnellen er rapporteret oversvømmet.

Borgere i de berørte områder opfordres til at forberede sig på potentielle oversvømmelser og holde sig opdateret via DMI’s hjemmeside og lokale nyhedskilder. 

Sikkerhedsforanstaltninger som at sikre lavtliggende ejendomme og holde sig væk fra oversvømmede områder anbefales.