Region Syddanmark har fået 1.143 nye ladestandere i løbet af de seneste 12 måneder. Det udgør en vækst på 75 procent, hvilket betyder, at færre elbiler skal deles om hvert ladepunkt fremover.

I perioden fra september 2022 til september 2023 blev Region Syddanmark 1.143 nye ladepunkter rigere. Regionens 1.143 nye ladepunkter har givet borgere i Region Syddanmark nemmere adgang til at oplade deres elbiler. Fremgangen i antallet af offentlige ladestandere svarer til en fremgang på 85 procent. Fremgangen var dog en smule mindre end landsgennemsnittet, som i september var på 90 procent. Sammenligner man derimod med væksten blandt elbiler, der i perioden var på 74 procent, var væksten blandt nye ladepunkter en snært højere. Det betyder at der kom procentvist flere ladepunkter i forhold til nye elbiler, hvilket i praksis betyder, at der er færre biler per ladepunkt.

I perioden steg antallet af lynladere i Region Syddanmark ligeså. I september 2022 var der 194 offentlige lynladepunkter at finde i Region Syddanmark. Dette tal var ved udgangen af september måned 2023 forøget til 340, hvilket svarer til en stigning på 75 procent. Dermed var denne udvikling også større end udviklingen blandt elbiler, hvilket dermed nedbragte antallet af elbiler per lynladepunkt. Selvom stigningen i antallet af lynladepunkter var større end tilgangen af elbiler, var stigningen dog under den landsgennemsnitlige stigning for lynladepunkter på 102 procent.

– Syddanmarks udvikling af ladepunkter og lynladepunkter er marginalt større end tilgangen af elbiler. Det er positivt, men der kan sagtens komme mere gang i udviklingen. Med den stigende interesse for elbiler er det i høj grad vigtigt, at lademulighederne følger med. Det er en vigtig forudsætning for at få fart på den grønne omstilling, siger Mads Rørvig, adm. Direktør i De Danske Bilimportører.

12 elbiler pr. offentligt ladepunkt

I september 2022 skulle 13 elbiler deles om hvert offentlige ladepunkt i Region Syddanmark. I september 2023 var dette tal faldet til 12 biler per offentlige landepunkt. Udviklingen har dermed været positiv, da færre biler nu skal deles om hvert ladepunkt. Dog ligger regionen et stykke over landsgennemsnittet på 11 elbiler per ladepunkt. I forhold til udviklingen for lynladepunkter var der ikke den store udvikling, da antallet af elbiler per lynladepunkt forblev uændret på 91 biler. Her var regionen dog et godt stykke under landsgennemsnittet for ladepunkter per bil, som i september lå på 124 biler.