Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, har fastslået, at han ikke har til hensigt at standse sin kritiske opførsel over for Islam, selvom regeringen overvejer juridiske tiltag for at begrænse afbrænding af Koranen uden for udenlandske ambassader i Danmark.

Justitsminister Peter Hummelgaard har understreget, at regeringen bestræber sig på at finde et juridisk værktøj, der kan forhindre sådanne provokerende handlinger. Dette skridt er blevet overvejet som en reaktion på den harme, der er vakt i mange muslimske lande som følge af tidligere Koranafbrændinger.

Dog, ifølge Paludan, vil en sådan lovgivningsændring ikke være en hindring for ham. Han mener, at der findes flere måder at udtrykke kritik af Islam på.

– Det er ikke kun sådan, at muslimske lande bliver vrede over, at Koranen bliver brændt. Der er en hel værktøjskasse af andre ting, man også kan gøre,” sagde han til DR mandag.

Paludan er kendt for sine kontroversielle metoder til at vise sin utilfredshed med Islam. Han har gentagne gange afbrændt Koranen, hvilket har ført til skarpe reaktioner både i ind- og udland. Han mener dog, at det ikke er hans pligt at underkaste sig regler, der hører til en religion, han ikke er en del af.

Regeringens forsøg på at finde en balance mellem ytringsfriheden og behovet for at forhindre handlinger, der potentielt kan skabe internationale udfordringer, er blevet beskrevet af Hummelgaard som et “klart dilemma”. Han understreger, at selvom Danmark værner om ytringsfriheden, så er der grænser for, hvad man kan sige.

På trods af de potentielle juridiske ændringer, fastholder Paludan, at han vil fortsætte med at udtrykke sin utilfredshed på andre måder, hvis nødvendigt.