Det unge stjernefrø fra FHK, Jonas Kruse, måtte udgå i sejren mod GOG. Kampen blev i forvejen spillet uden holdets playmaker, Kristian Stoklund, som sad ude af truppen på grund af en skade.

Der gik et gisp gennem publikum i det 20. minut, da Jonas Kruse satte bolden i mål, men endte på halgulvet i store smerter. Han blev båret fra banen af Kasper Young og Evgeni Pevnov, tydeligt påvirket af smerten. Først blev han sat på trappen ved siden af bænken, men hurtigt blev det klart, at situationen var alvorlig, og Kruse blev båret videre ind i omklædningsrummet til nærmere undersøgelse. Publikum holdt vejret i spænding, mens de afventede nyt om det unge stjerneskuds tilstand.

Den 21-årige Jonas Kruse havde tydelige smerter fra højre fod og op mod knæet. Han frygtede det værste, efter at have fået sit helt store gennembrud kort før jul. 

Gennembruddet kom, da han blev kastet for løverne i pokalopgøret mod Skanderborg AGF, hvor han spillede en afgørende rolle i FHK’s sejr. Siden da har han spillet sig ind i en etableret rolle på holdet og var startet på banen i den afgørende slutspilskamp mod GOG.

Kruse har imponeret med sin selvtillid og evne til at tage ansvar, hvilket gjorde hans skade endnu mere hjerteskærende for både ham selv, holdkammeraterne og fansene. Han var blevet et vigtigt element i FHK’s angrebsspil og en vigtig brik i Gudmundur Gudmundssons strategi. At se ham forlade banen i så store smerter skabte derfor bekymring og uro blandt både tilskuere og staben.

Denne bekymring blev yderligere forstærket af den skræmmende tanke om, at skaden kunne sætte en stopper for hans lovende fremtid, efter at han havde kæmpet sig til sin position gennem en lang periode. Fra sit gennembrud mod Skanderborg AGF og til den afgørende slutspilskamp mod GOG havde Kruse vist sig som et af FHK’s mest lovende talenter og en central figur på holdet.

Situationen for FHK blev yderligere kompliceret af, at et oplagt alternativ til Jonas Kruse, playmakeren Kristian Stoklund, sad ude med en skade. Stoklund står foran et skifte til KIF Kolding efter sæsonen, og hvis FHK ikke havde vundet kampen, ville han have spillet sin sidste kamp for klubben.

I stedet for Jonas Kruse blev Sebastian Henneberg sendt på banen, og han leverede en fremragende præstation. Med syv mål på otte forsøg spillede han en afgørende rolle i FHK’s overbevisende sejr på 34-24 over GOG. Hennebergs skarphed foran målet og hans evne til at træffe hurtige beslutninger gav holdet det nødvendige boost i angrebet.

Efter kampen meldte spørgsmålet sig: hvad var der sket med Jonas Kruse? Frygten for en knæskade lurede i luften, men heldigvis blev dette hurtigt afkræftet.

Kruse var vredet om på anklen, og ifølge efterretninger fra TV2 Sport kunne han muligvis have spillet i anden halvleg.

Kruse selv udtrykte optimisme efter kampen og forventer at være klar til den første DM-semifinale mod Ribe-Esbjerg den 16. maj.