Mattias Lamhauge er ny i FC Fredericia. Han er klar til at tage kampen op med Frederik Melder om at være førstevalget i målet, og han ser frem til at spille i en række, der er på et højere niveau end den færøske liga.

Da FC Fredericia startede træningen op den 8. januar, var det med en ny spiller på holdet. 24-årige Matthias Lamhauge er kommet til klubben fra B36 Tórshavn. Nu er de mere ydmyge færøske rammer skiftet ud med Fredericia, hvor han i Lthansen loungen efter et træningspas giver et indblik i, hvad hans forventninger er til færøsk fodbold i forhold til Danmark, og hvorfor han valgte FC Fredericia som sin nye klub.

– Jeg passer godt ind i den måde, som FC Fredericia spiller på. Man vil gerne have bolden langs jorden, og det kan jeg godt lide, da jeg selv er god med fødderne, siger Lamhauge.

I efteråret startede Valdemar Birksø som første målmand, men han blev langtidsskadet og forventes ude resten af sæsonen. Derefter tog Frederik Mehder over, men Lamhauge er klar til at vippe ham af pinden.

– Ligegyldigt hvilken klub jeg er i, så er mit mål at spille, slår Lamhauge fast.

Han var blandt andet til stede på Monjasa Park, da FC Fredericia vandt 3-2 mod Lyngby i den første pokalkvartfinale, og han kunne lide, hvad han så.

– Det var en meget god kamp. Fredericia gjorde det godt, siger færingen med et smil.

Færøsk fodbold er på vej frem, men det er stadig et skridt op at skifte til den danske 1. division, fremfor at spille i den færøske liga. Eksempelvis træner de færøske hold om eftermiddagen, hvilket man ikke gør i FC Fredericia, hvor der er et fuldtidssetup. Det afspejler også niveauet på de to ligaer.

– De bedste hold på Færøerne vil godt kunne spille med i 1. division, men tager du dem mod bunden, så vil de nok være i 2. division i Danmark, så det er et skridt op for mig at spille her, hvor niveauet er højere, siger Mattias Lamhauge.

I forbindelse med sit skifte til FC Fredericia er han flyttet til byen, hvor han har bosat sig i byens centrum. Det er første gang, at Lamhauge bor i et andet land.

– Det er spændende. Jeg kan godt lide at bo her, og har været lidt rundt at kigge. Lige nu er det koldt, men når det bliver varmere, skal jeg rundt og kigge mere i byen, siger Mattias Lamhauge.

På forhånd havde Lamhauge gjort sin research i forhold til FC Fredericia som sin kommende klub.

– Der har været færinger i FC Fredericia tidligere, og dem har jeg talt med om klubben. På Færøerne følger man ikke så meget med i 1. division i Danmark, men mere Superligaen, så jeg måtte lige spørge lidt rundt, forklarer Lamhauge.

Selvom den nye FC Fredericia-spiller kun har været kort tid i klubben, har han fået et godt indtryk.

– Det virker til at være en sund klub med styr på tingene. Spillerne ser ud til at have det sjovt sammen, og jeg synes, der virker som om der er en god struktur med en god plan for hele opstarten frem mod første turneringskamp, slutter Mattias Lamhauge.

Lørdag den 20. januar spiller FC Fredericia første træningskamp. Modstanderen er Middelfart på kunstgræsbanen ved Middelfarts klubhus. Første turneringskamp er den 25. februar på udebane mod Hobro.