Fredericia Musicalteater lagde fredag rammer til første prøvedag, da de 3. års-studerende fra Musicalakademiet i Fredericia øvede afgangsprojektet, SHOWCASE 2024 – The Wedding Singer.

Det resulterede i nogle spændende interviews med instruktør Thomas Agerholm og koreograf Kristen Brooks Sandler samt fire af de otte tredjeårsstuderende, der er i gang med deres afslutningsprojekt. Forestillingen opføres på Fredericia Musicalteater fra den 18. til 21. juni 2024.

Instruktør Thomas Agerholm gav os et indblik i processen bag de studerendes afgangsforestilling, som i år præsenterer en helt særlig opsætning.

– Vi er i gang med at lave de studerendes afgangsforestilling, som hedder en showcase, hvor vi skal præsentere de otte nye Musical Performers, som er færdige fra Den Danske Scenekunstskole. Det gør vi med en stor forestilling herinde på Fredericia Teater, som er en tradition. Men hvert år er det jo en lidt anden forestilling, vi laver, så det er noget nyt hver gang. Björk, som er leder af uddannelsen, har gjort et stort arbejde i at finde frem til, hvad for en forestilling, man kunne lave, der vil præsentere dem godt. Der er vi kommet frem til en forestilling, der hedder ”The Wedding Singer”, som er en romantisk komedie fra 90’erne med Adam Sandler og Drew Barrymore. Den er lavet som en Broadway-forestilling for 10-12 år siden, måske lidt længere siden. Den præsenterede hun for Kristen og mig, og vi snakkede lidt om, hvordan vi kunne caste det, og vi holdt en casting på den, hvor de skulle synge en sang fra forestillingen. Og vi fandt, at det var bare det helt perfekte materiale til dem. Så den ene del er hele ”The Wedding Singer” forestillingen i 80’er kostumer og det hele.

Thomas Agerholm fortsætter med at beskrive den omfattende forberedelse og det tætte samarbejde med koreograf Kristen Brooks Sandler.

– Jeg synes, at vi er langt og godt med. Kristen er en fremragende stager, koreograf og instruktør fra USA, som kender formsproget rigtig godt. For det der er rigtig svært ved at lave musical, er tit, at selve stilen er skrevet på en meget specifik måde, det skal laves på en bestemt måde, og det kræver rigtig meget. Så vi er meget velforberedte, når vi møder ind. Vi har preppet det ret godt. Så vi ved nøjagtigt, hvordan vi skal gå og stå, hvordan koreografierne skal være, så det er ikke noget, vi finder på. Vi (red. Thomas og Kristen) har kommunikeret på Skype i 6 måneder, og så kommer vi med de studerende, og de studerende er ret dygtige, og de er hurtige til at lære det, så vi er faktisk lidt foran i forhold til, hvad vi forventede, fortsætter Thomas.

Hvad er det, vi kan forvente, når vi sætter os i stolene på Fredericia Musicalteater mellem den 18. og 21. juni 2024?

– SHOWCASE kommer til at bestå af to forestillinger. Den første del er en koncert- og skuespilsdel, hvor det kun er de 3. årsstuderende, der er på scenen, hvor de præsenterer sig selv. Vi har fået dramatikeren Magnus Berg til at skrive en tekst til nogle udvalgte sange af en virkelig god komponist, der hedder John Bucchino fra USA. De studerende kommer faktisk frem og præsenterer sig for publikum, siger ”Hej – vi vil gerne fortælle jer en historie, fortæller den og introducerer sig selv til publikum og synger nogle fine sange.

Efter en pause kommer ”The Wedding Singer”, som er en ”full blown musical” i kostumer og 80’er-tøj for fuld udblæsning, en stor fest og romantisk komedie.

Så det er ikke kun en romantisk komedie, men vi får også vist noget andet – hvem de studerende er.”

Når I nu som instruktør og koreograf den 22. juni 2024 ser tilbage på det hele, hvad vil I så gerne se tilbage på?

– Vi vil gerne se tilbage på, at de studerende har fået en god afslutning på deres uddannelse. At de har fået lov at vise publikum og alle dem, der kommer og ser SHOWCASEN, noget af hvad de kan. Hvordan de synger, hvordan de spiller skuespil, hvordan de bevæger sig på scenen, så man får et godt indtryk. Og at der er flere af dem, jeg taler med, der kommer ind efter at have set SHOWCASEN, og siger, at det er sjovt at følge med i de unge talenter, fordi om nogle år ser man dem ude på scenerne i nogle andre roller, og så kan man huske … nå… det var dem, der blev færdige dengang. Så man får lov til at se nogle nye musicalstjerner. Vigtigt er det, at de får lov til at forløse deres talenter og får lov til at vise, hvem de er.

Og Kristen tilføjer:

– Vi ønsker, at det bliver et smukt show, der påvirker og bevæger folk. Det vigtigste er, at eleverne får vist alle de ting, de har lært i deres studietid og bliver fremhævet i det store udvalg af ting, de kan, fordi i denne business er det ikke altid muligt at få vist alt, hvad du kan i et show. Du viser måske kun en eller to af dine talenter, når du spiller en bestemt rolle. Så i de to forestillinger viser vi deres rækkevidde fra komedie til drama, spændvidden i deres sangstemmer, og deres forskellige personlige stilarter.

På spørgsmålet, hvorfor det er vigtigt, svarer Kristen:

– Det er vigtigt, fordi det er hele pointen med THE SHOWCASE, at lave en smuk produktion i teatret og – for de studerende – at de føler, at de har fået en god afslutning på deres uddannelse og erfaringer på Musicalakademiet, og de får lejlighed til at lave et show sammen, inden de kommer ud og begynder som unge professionelle for at skabe deres egne karrierer.

Efter samtalen med Thomas og Kristen følger TV-interviewene med fire af de otte 3. årsstuderende, som du kan se og lytte til nedenfor: