Den 22-årige Mattias Skjelmose fra Trek-holdet triumferede ved DM i linjeløb efter en formidabel præstation, hvor han alene krydsede målstregen efter at have distanceret Søren Kragh Andersen med et imponerende angreb 10 kilometer fra målet. Dette markerer Skjelmoses første DM-titel i hans cykelkarriere.

Efter sejren vil Skjelmose nu repræsentere Danmark ved Tour de France iført den ikoniske Dannebrogstrikot. Han forventes at spille en nøglerolle for Trek-holdet i det prestigefyldte løb. Skjelmose har kun en uge forinden triumferede i Schweiz Rundt.

DM i linjeløb startede med et udbrud af syv ryttere, der hurtigt fik afstand til hovedfeltet. Senere blev gruppen forstærket med tre yderligere ryttere, som opbyggede et forspring på over seks minutter.

Efter et større styrt og midlertidig opdeling i feltet, begyndte favoritterne at vise deres ambitioner med omkring 75 kilometer tilbage af løbet. Mikkel Honoré, Anthon Charmig, Mads Pedersen, og Skjelmose forsøgte alle at skabe afstand, men det afgørende brud kom først ni kilometer senere, da en gruppe på ni ryttere inklusive de stærkeste favoritter brød fri.

Med 28 kilometer tilbage i løbet satte Søren Kragh Andersen et kraftigt angreb ind, som resulterede i et betydeligt forspring. Skjelmose, i toppen af sin form, lykkedes dog at indhente Andersen, og de kørte sammen i flere kilometer. Med kun ti kilometer tilbage af løbet indsatte Skjelmose det afgørende angreb, som distancerede Andersen, og sikrede ham sejren.

Andreas Kron og Magnus Bak Klaris kæmpede en indædt kamp om sølv og bronze, med Klaris som endelig sølvmedaljetager.