Syddanmark og Fyn kan forvente kraftig regn i de kommende 48 timer, ifølge de seneste prognoser fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

DMI advarer om, at der kan opstå store vejrmæssige udfordringer i løbet af onsdag, da et lavtryk forventes at bevæge sig over den sydlige del af landet.

Nord for dette lavtryk vil nedbøren falde som enten sne, tøsne eller slud, som følge af kold luft, der bevæger sig indover landet nordøstfra. I sydligere regioner, herunder Fredericia, Vejle, Kolding og Middelfart, forventes nedbøren at falde som regn. Vinden vil samtidig tiltage til frisk vind til kuling fra øst og nordøst.

DMI har udstedt et snestormvarsel for Nordjylland, hvor der kan falde mere end 10 cm sne på 6 timer, og med en middelvind, der overskrider 10 m/s, er der risiko for snefygning.

I det syddanske forventes hovedsageligt regn, men stedvis kan der også falde slud eller tøsne. Den samlede nedbør fra sent tirsdag aften og gennem onsdagsdøgnet ventes at ligge mellem 15 og 30 mm, men kan lokalt nå op på mellem 30 og 50 mm. Dette øger risikoen for vandløbsoversvømmelser, især da mange vandløb allerede står højt.