Fredericias borgmester, Christian Bro (A), og kommunaldirektør Thomas Japp er begge trukket i løbeskoene til Royal Run. Begge skal løbe femkilometerdistancen, og Japp får selskab af en krigsveteran på turen.

Royal Run har skabt liv og glæde i Fredericia, hvor 13.500 deltagere løber tre forskellige distancer. På landsplan deltager rekordmange 95.106 mennesker i årets Royal Run. Forberedelserne har stået på i månedsvis med utallige side-events og arrangementer.

I dag kom kulminationen, da Royal Run blev skudt i gang i Fredericia klokken 10:45 af Kong Frederik. Startskuddet lød for one mile-distancen, og blandt de kendte ansigter på femkilometeren er Kultur- og Idrætsudvalgsformand Peder Tind (V), borgmester Christian Bro (A) og kommunaldirektør Thomas Japp. Japp løber sammen med Carsten Rasmussen, den nyudnævnte militærfaglige konsulent i Fredericia Kommune.

– Han løber lidt mere i mit tempo, så jeg kan godt være med der, siger Japp med et smil og understreger Fredericias stolte historie som garnisonsby.

For borgmester Christian Bro handler løbet om mere end bare motion; det er en mulighed for at opleve fællesskabet i byen, nyde den friske luft, og værdsætte de smukke omgivelser i Fredericia, alt imens han deltager i en aktivitet, der fremmer sundhed og velvære blandt borgerne.

– Jeg tror, at jeg kommer til at lunte ruten. Det handler om at nyde det, og det gør man ikke, hvis man bare løber alt, hvad man kan, forklarer Christian Bro i en stille stund, inden han skulle ud på løberuten i Fæstningsbyen.

Udenfor rådhusets vægge, hvor de havde søgt et korvarigt hvil kunne de se et syn uden lige. Boder med forfriskninger og musik skabte en livlig stemning, og de mange frivillige bidrog til, at arrangementet forløb gnidningsfrit. Der blev heppet og klappet langs ruten, hvor løberne blev mødt med opmuntrende tilråb og entusiasme fra publikum.

Da Kong Frederik ankom og skød løbet i gang, lød der jubel og klapsalver fra de fremmødte, og stemningen var elektrisk. Den fællesskabsfølelse, der opstod blandt deltagerne og tilskuerne, var tydelig og rørende. Det var en dag, hvor byen stod sammen om at fejre sportens glæder og hinanden.

Efterhånden som løberne krydsede målstregen, blev de mødt med store smil, high-fives og en overvældende følelse af fælles succes. Det var tydeligt, at Royal Run i Fredericia ikke kun handlede om at løbe, men også om at dele en uforglemmelig oplevelse med venner, familie og hele byens befolkning. Solen skinnede klart på denne dag, der uden tvivl vil blive husket som en festdag i byens historie.