Alfa Laval skal levere et komplet juiceblandingsanlæg til den danske producent af læskedrikke og frys-selv-is, CO-RO, som blandt andet producerer den velkendte Sun Lolly i Frederikssund.

Alfa Lavals danske afdelinger i Søborg og Kolding, der huser industrigigantens globale Food & Water Division, skal levere et avanceret juiceblandingsanlæg som en central del af et nyt procesanlæg på læskedrikproducenten CO-ROs nye fabrik i Frederikssund.

Ordren til CO-RO er blot det seneste eksempel på, at Alfa Laval i stigende grad bliver valgt som leverandør til fødevare- og drikkevareproducenter. De har et stærkt fokus på at få det bedst mulige udbytte af deres råmaterialer og på at producere med det lavest mulige klimaaftryk – med maksimal ressourceudnyttelse og CO2-reduktion, der er kernen i Alfa Lavals løsninger.

– Vi oplever et stigende fokus på ressourceudnyttelse blandt fødevare- og drikkevareproducenter samt et behov for at øge udbyttet med det lavest mulige energiforbrug. Jeg er meget glad for, at optimering af energi og råvarer er nøglen til samarbejdet med CO-RO, siger Lars Dithmer, President Business Unit Food Systems hos Alfa Laval.

Det er også årsagen til, at CO-RO, som blandt andet fremstiller den kendte Sun Lolly, har valgt at investere i et juiceblandingsanlæg fra netop Alfa Laval.

– Vi er meget glade for at have indgået aftale om at integrere banebrydende procesudstyr fra Alfa Laval i vores nye anlæg. Alfa Lavals evne til at levere kvalitet og bæredygtige løsninger stemmer overens med vores vision om at have et effektivt produktionssetup af høj kvalitet, der er velegnet til fremtiden, siger Søren Holm Jensen, administrerende direktør i CO-RO.

Alfa Laval skal levere det komplette juiceblandingsanlæg til CO-ROs nye fabriksanlæg i Frederikssund i starten af 2025.