Gudmundur Gudmundsson understregede efter, at FHK havde sikret sig en plads i DM-finalen, at han er meget stolt over den sjæl, der er i klubben.

Der skal meget til at røre Gudmundur Gudmundsson. Han har vundet OL-sølv med Island, vundet OL-guld med Danmark og ført Rhein-Neckar Löwen frem i tysk håndbold.

Nu har Gudmundur Gudmundsson skrevet et nyt stykke håndboldhistorie. FHK sejrede med 34-25 i den afgørende DM-semifinale mod Ribe-Esbjerg og cruisede sig i DM-finalen.

– Vi spillede fantastisk. Det er svært at komme ind i sådan en kamp. Vi kæmpede for at komme i DM-finalen, som er det største i Danmark. Vi spillede en fantastisk kamp, forsvaret var outstanding og Frandsen også. Kollektivt løftede vi os fantastisk i angreb. Vi skiftede mellem de tre spillere i bagkæden, og de gjorde det virkelig godt, og fra fløjene fik vi mål også, så det var mange, der bød ind, og det var stærkt. Jeg er stolt af det taktiske oplæg, som spillerne fulgte. Jeg kan ikke give dig detaljerne, men det er taktisk, vi har løftet os. Vi behøvede ikke at bruge syv mod seks, da de var rigtig gode, siger Gudmundsson.

Han roterede mellem de højrehåndede bagspillere Jonas Kruse, Reinier Taboada og Sebastian Henneberg, som kampen igennem udgjorde bagkæden med Anders Martinusen på højre back.

– De spillede meget godt med presspillet, og de er farlige selv, og så kom der mål, og de spillede også fløjene. Vi fik et kollektivt spil i gang, og det er vi blevet bedre til, siger Gudmundur Gudmundsson.

Selvom Gudmundsson under kampen havde travlt med at følge med i kampen, kunne han ikke undgå at se og mærke den kulisse, som FHK spillede i. Med 2.400 tilskuere på lægterne, der nærmest ikke brugte sæderne, og skabte et inferno af en anden verden, var tilskuerne med til at bære FHK’erne frem til finalen.

– Den her kulisse er verdensklasse. Der er så stort hjerte og sjæl i den her klub, og nu har vi nået endnu en milepæl i den her arena. Det er stort at være i DM-finalen. Tænk på ordet. Det er meget stort. Det var en proces, jeg var med til at starte sidste år, og planen var, at vi måske skulle lande der senere, men nu har vi allerede gjort det i år to. Jeg er stolt over det. Spillerne fortjener ros for deres indsats, vilje og karakter, forklarer den islandske FHK-træner.

Nu venter der en finaleserie mod Aalborg. Gudmundur Gudmundsson vil ikke fokusere på, om FHK overhovedet har en chance mod de nordjyske verdensstjerner.

– De er kæmpefavoritter, og vi er et lille hold i den her finale, men vi er stolte. Vi har fortjent at lande i finalen. Ikke kun fordi vi vandt mod Ribe-Esbjerg, men hele sæsonen har vi vist håndbold-Danmark, hvad vi kan, slutter Gudmundur Gudmundsson.