Læserbrev: Byrådet i Fredericia vedtog forrige år en ny vision. Det skete efter mange sværdslag, blandt mange forskellige partier, og blev derfor et kompromis. Men der er nu en vej fremad. Jeg stiller op til at blive ny borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Fredericia, fordi den vision vil kræve politisk lederskab, gode forbindelser og stor erfaring fra erhvervslivet.

Da jeg forrige år med stor glæde og stolthed blev valgt af Socialdemokratiet som Folketingskandidat i Fredericia, var det med den sikkerhed i ryggen, at min partifælle og kammerat, Steen Wrist, ville bakke mig op. Opbakningen fra en stærk borgmester betyder meget, når man skal kaste sig ind i kampen for at få en by som Fredericia repræsenteret på Christiansborg.

Af samme grund blev jeg oprigtig meget overrasket og trist, da borgmesteren forleden meddelte mig, at han ikke genopstiller. Jeg kan sagtens forstå Steens beslutning, og jeg bakker ham fuldstændigt op i denne. Men samtidig begyndte jeg straks at overveje, hvad denne situation ville betyde for partiet i Fredericia. Ved sidste valg var det kun få hundrede stemmer, der sikrede at magten blev hos Socialdemokratiet.

Jeg er født i Fredericia. Jeg er flasket op som socialdemokrat i Fredericia. Jeg har været med til at udvikle Fredericia, både som erhvervsmand, i sportslivet og politisk. Jeg vil Fredericia. Og vi kan så meget mere. Derfor vil jeg også have, at vi socialdemokrater står i spidsen for Fredericia fremover. Vi skal alle sammen med ind i det nye Fredericia, og det kræver kræfter, der kan forene og samle fredericianerne. Men også holde sammen i partiet.

Vi er en generation, der har fået gavn af at Socialdemokratiet sikrede uddannelse til alle, velfærd og sammenhold, der gjorde, at mange arbejderbørn som jeg selv, kunne bryde den sociale arv. Derfor bliver jeg også lidt træt, når nogen kritiserer mig for, at jeg ikke er arbejder nok. Vores forældre og deres forældre kæmpede med de røde faner, fordi de ville forkorte arbejdstiden, have ordentlige lejligheder og ferier til deres børn. Min generation skal være med til at beholde disse værdier, så kommende generationer også får glæde af de vitale idealer, der har bragt så mange danskere ud af fattigdom i det 20. århundrede.

Jeg er historiker. Derfor ved jeg, at den situation partiet i Fredericia netop nu befinder sig i, er meget farlig for det socialdemokratiske projekt. Partiet er nødt til at kunne samle fredericianerne. Vi er også nødt til at modernisere os selv de kommende år. Alle partier lider af, at vi har alt for få unge med i arbejdet. Det skal vi ændre på. Men det kræver, at vi tager fat i toppen. At vi kan inddrage de unge og min generation i et fælles projekt. Ikke mindst fordi, de unge skal være med til at finansiere et fortsat stigende antal ældre. Mennesker, som vi skal sikre en værdig alderdom. Vi skal samtidigt være klar at gribe fremtidens grønne jobs, uddannelser og omstille, hvor vi kan i en fart, men også udvikle et solidt fundament for bosætning, der sammen med de grønne investeringer sikrer økonomi til kernevelfærd.

Vi lever i en digital tidsalder. Jeg har primært arbejdet med kommunikation. Derfor ved jeg også, hvor vigtigt det er, at vores parti skaber positive budskaber frem mod kommunalvalget i 2025. Blandt andet ved at man ikke har travlt med at forklare, hvad man mener, de andre kandidater har af dårligdomme. Men tværtimod forklare, hvorfor man selv er den rigtige til at stå i spidsen.

Her er mine forklaringer.

Jeg har stået i spidsen for byens håndboldklub, et stort ikon i Fredericia, hvor jeg kender byens idrætsliv bedre end de fleste. Jeg har spillet et hav af fodboldkampe. Jeg har arbejdet frivilligt i årevis på at fremme sportslivet i byen, og har derfor et meget stort netværk blandt byens sportsudøvere. Jeg har været en del af erhvervslivet, hvor jeg som iværksætter, kommunikationschef og kommunikator, har været med til at skabe resultater, der har bragt Fredericia meget langt frem i Danmark, og dermed trukket arbejdspladser til Fredericia. Jeg har været venner med de fleste fredericianere, og tror, jeg fortsat er det. Jeg har været en del af den socialdemokratiske ungdom, og derfor er mit netværk i Danmark og blandt partiets medlemmer og folkevalgte på Christiansborg meget solidt. Men frem for alt, så har jeg altid, og vil altid, tale Fredericias sag.

Det er der brug for. En god leder skal rette kursen i tide. Netop nu skal vi rette kursen ind efter, at fredericianerne skal se os tage ansvar. Først og fremmest ved at være demokratiske og ordentlige, når vi holder valg i partiforeningen. Dernæst ved, at vi vælger for fremtiden, så byens vælgere kan se, at vi er det rette parti til at stå i spidsen, med en løsning der rækker mange år ud i fremtiden.

Derfor vil jeg i den kommende tid invitere alle medlemmer til møder, samtaler og arrangementer, hvor vi sammen kan udvikle et solidt fundament, så Socialdemokratiet vinder det kommunale valg i 2025.

For Fredericia.