I Fredericia på Egeskovvej 147, finder man virksomheden Folieninja, der drives af den ambitiøse Ahmed El Masri. Ahmeds rejse begyndte i Libanon, førte ham gennem Sverige, hvor han boede i over et årti, og for to år siden slog han sig ned i Danmark. I dag bor han i Haderslev, men det er i Fredericia, han har valgt at placere sin virksomhed. Her ser han store muligheder for vækst og innovation. Ahmeds historie er en fortælling om tilpasning og iværksætterdrømme på tværs af grænser.

På Folieninjas værksted er der altid travlt. Lyden af arbejdende værktøjer og folier, der bliver målt og skåret, fylder rummet med en energisk atmosfære. Midt i denne summen af aktivitet tager Ahmed El Masri et velkomment afbræk. Han fører os ind i et nærliggende lokale, hvor roen sænker sig omkring et mødebord. Her, væk fra værkstedets hektiske tempo, finder Ahmed plads til at dele sin historie.

– Jeg begyndte min karriere i Danmark hos Amstrup Skilte, som primært arbejder med erhvervskunder. Nu fokuserer jeg udelukkende på privatkunder og tilbyder tjenester som bilindpakning, siger han.

Ahmed El Masris arbejdsliv har spændt over flere lande og karrierer, fra pædagog i Sverige til forretningsdrift i både Libanon og Danmark. Udfordringerne i pædagogjobbet førte til en afgørende ændring i hans professionelle liv.

– Jeg arbejdede med det i Sverige og Libanon. I Sverige var jeg primært pædagog. I den sidste periode fik jeg stress på grund af arbejdet, så jeg ville ikke tilbage til det. Det er et kreativt arbejde med kundekontakt, reflekterer Ahmed over sin beslutning om at skifte branche.

Ahmed El Masri har fundet stor værdi i lokalt netværk, især gennem Business Fredericia, der har spillet en central rolle i opstarten af Folieninja.

– Business Fredericia har hjulpet mig med netværk. Stephen Bihl er en god person, som godt kan lide at hjælpe. Han var en af dem, der støttede mig mest, da jeg skulle starte op. Han sagde, jeg bare skulle gøre det, da jeg var i tvivl, fortæller Ahmed.

I en tid, hvor online tilstedeværelse er afgørende, har Ahmed El Masri hurtigt tilpasset sig digitale strategier for at fremme Folieninja.

– Jeg tror meget på internettet. Jeg har været aktiv på sociale medier. Jeg har fået lavet en god hjemmeside, da de fleste finder deres informationer online, siger Ahmed.

Ahmed El Masri bringer en livslang passion og erfaring til sit arbejde i Folieninja, en interesse der startede i familiens virksomhed i Libanon.

– Vi havde et familiefirma i Libanon, der sælger bildele ligesom fx thansen, og en del af firmaet er at sælge folie og montere. Jeg har prøvet det siden jeg var 16-17 år, forklarer Ahmed.

Hans dybdegående kendskab til branchen er forstærket gennem kontinuerlig uddannelse:

– Jeg har taget forskellige kurser og udviklet mig her og der, blandt andet med grafisk design, så jeg kan det hele på computeren og selv sætte folien på, siger han.

For at håndtere travle perioder benytter Ahmed også et netværk af freelancere.

– Jeg kan bruge freelancere, hvis jeg bliver presset på tiden, det kan være med grafik eller montage. Jeg finder freelancerne via netværk på Facebook, hvor vi hjælper hinanden i grupper med samme niche, slutter Ahmed.

Ahmeds entusiasme for sit arbejde er både drivkraften og kernen i Folieninja. Han har formået at omskabe sin hobby til en levevej, og hver dag på værkstedet er et vidnesbyrd om hans dedikation. Mens han jonglerer med de mange opgaver, der kommer med at være ene mand på posten, begynder han stille at overveje virksomhedens fremtid. Selvom han endnu ikke har fastlagt en klar drøm for Folieninja, erkender han behovet for muligvis at udvide teamet. Dette vil ikke kun sikre, at virksomheden kan håndtere det voksende antal opgaver, men også at den kan fortsætte med at trives og udvikle sig.