Magnus Dyhre, der er BMX-udøver, er tilknyttet Fredericia Eliteidræt, hvor han er en af de fem atleter, som særligt fokuserer på at komme med til OL 2024. Han er blevet tildelt 25.000 kroner af Fredericia Idrætsfonds hovedsponsor, Crossbridge Energy, og det er afgørende for ham, da rejserne til løb skal finansieres.

Magnus Dyhre, en af de talentfulde atleter, der modtog finansiel støtte fra Fredericia Idrætsfond, deler sine tanker om, hvordan disse midler vil hjælpe ham på hans rejse mod OL 2024. Dyhres fokus ligger på BMX, hvor han er en central figur i Danmarks bestræbelser på at kvalificere sig til de prestigefyldte lege. I dette interview forklarer han, hvordan fondens støtte vil blive anvendt og hvilken betydning det har for hans karriere.

– Disse midler er afgørende for mig, især når det kommer til at deltage i konkurrencer, som vores forbund ikke dækker finansielt. Det åbner døren til flere muligheder, hvor jeg kan vise mine evner og samle de nødvendige point for OL-kvalifikationen, siger Dyhre.

Dyhre, der til dagligt er tilknyttet Taulov BMX,, giver et indblik i sine tanker om Danmarks chancer for at kvalificere sig til OL 2024. Med Danmark aktuelt placeret som nummer 15 på ranglisten og kun de tolv bedste nationer sikret en plads ved OL, er presset og forventningerne høje.

– Vi står over for en intens periode, hvor vores præstationer vil være afgørende for, om Danmark kvalificerer sig til OL. Vi er nummer 15 på ranglisten, og vi skal være blandt de tolv bedste for at få en plads. Dette kræver, at tre (af de danske BMX-ryttere, red.) af os leverer topresultater op til afslutningen af OL-kvalifikationen. Der er også en vigtig chance ved verdensmesterskabet i USA, hvor jeg mener, vi har en solid mulighed for at gøre en forskel. Vi er optimistiske, men bevidste om, at der skal præsteres på højeste niveau, forklarer Magnus Dyhre.

OL-aspiranten reflekterer over sin aktuelle sæson, hvor en skade har påvirket hans præstationer og forberedelser på vejen mod OL 2024. Magnus Dyhres tilgang til denne udfordring og den måde, han har tacklet sin genoptræning, både fysisk og mentalt, giver et indblik i den robusthed og tilpasningsevne, der kræves af topatleter.

– Denne sæson har bestemt haft sine udfordringer for mig, især med en skade, der satte mig ud af spillet i tre måneder. At komme tilbage fra det har ikke kun været en fysisk proces, men også en intens mental rejse. Jeg har arbejdet hårdt på at styrke mit mentale spil, fordi udfordringer og ‘bumps på vejen’ er en uundgåelig del af sporten, siger Dyhre.

Magnus Dyhre deler sine tanker om den potentielle skuffelse ved ikke at kvalificere sig til OL 2024, til trods for hans dedikerede træning og forberedelser specifikt rettet mod dette mål. Han giver et ærligt perspektiv på at håndtere den usikkerhed, der er en del af at være eliteatlet, og hvordan han bevarer fokus uden at blive overvældet af tanken om ikke at nå sit ultimative mål.

– Ikke at kvalificere mig til OL ville naturligvis være en stor skuffelse, især når jeg har trænet så målrettet og intensivt mod dette ene mål. Men, jeg vælger ikke at dvæle ved denne tanke for meget. Jeg tror på, at det er vigtigt at fokusere på processen og de skridt, der fører mig fremad, snarere end at lade bekymringen om et muligt negativt udfald overtage, siger BMX-rytteren.

Hvis det lykkes for Danmark at kvalificere sig til OL, vil danskerne være repræsenteret med en udøver. Det er op til landsholdet at afgøre hvem, men Dyhre ser positivt på hans chancer, hvis Danmark kommer med.

– Jgr den danske atlet, der har samlet flest point sammen indtil videre i kvalifikationen. Dette giver mig håb om, at hvis Danmark sikrer en plads til OL, så vil jeg være den udvalgte til at repræsentere vores land. Jeg er fuldt bevidst om, at der stadig er arbejde, der skal gøres, og konkurrence er altid intens, slutter Magnus Dyhre.