Selvom Fredericia Håndboldklub har haft det bedste kalenderår siden velmagtsdagene i 70’erne, så bliver der ikke hvilet på laurbærrene. Det slår administrerende direktør, Thomas Renneberg-Larsen, fast.

FHK tog fusen på alt og alle, da de hentede de overraskende bronzemedaljer tilbage i juni efter at have vundet serien over tre kampe mod Skjern, hvoraf to af kampene var på vestjydernes grund. FHK kom ikke sovende til det, da de i slutspilspuljen gjorde rent bord mod Bjerringbro-Silkeborg og Skanderborg AGF, og spillede uafgjort mod GOG i et enkelt opgør. I semifinaleserien mod Aalborg tvang de nordjyderne ud i en tredje og afgørende kamp.

I denne sæson har FHK redet videre på den bølge, som de sluttede sidste sæson på. Efter nederlaget på 33-30 har FHK braget afsted. I perioden fra den kamp og frem til og med pokalkvartfinalen mod Skanderborg AGF, er der spillet 14 kampe, hvor fredericianerne har vundet de 12, spillet en uafgjort og tabt en. Nederlaget kom til Aalborg. Pokalsejren mod Skanderborg AGF blev prikken over i’et, der sendte FHK i det forjættede land: Final4.

– Vi er overordnet rigtig glade for vores 2023. Vi har præsteret rigtig flot, særligt fra slutspillet og frem til den sidste kamp før jul mod Skanderborg AGF. Vi har vist, at vi er en del af toppen af dansk håndbold. Vi er stolte over bronzemedaljerne vi hentede, og at vi nu har nået målsætningen om at være i Final4. Men vi vil mere. Vi er ikke tilfredse endnu, selvom vi har nået vores mål. Når man har nået et mål som Final4, laver man en ny målsætning. I første omgang er det at forsøge at komme i pokalfinalen, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Thomas Renneberg-Larsen. Foto: AVISEN

Et andet parameter, som FHK har fokus på i denne sæson, er at holdet skal ud at spille europæisk til næste sæson. Vejen til denne målsætning kan komme af flere veje. Den vej, som har haft stort fokus, er via grundspilsplaceringen, hvor det ser godt ud for FHK med en andenplads.

– Vi vil rigtig gerne ud at spille i Europa, og ender vi højt nok i grundspillet, kommer det også til at ske. Samtidig giver en top-4 placering i grundspillet også point med over i slutspillet, så der er en dobbeltgevinst ved at ende så højt som muligt. Historisk set har det været meget svært at komme i semifinalen, hvis man er kommet i slutspillet med nul point. Vi var dygtige i sidste sæson, men for at give os selv de bedste forudsætninger, vil det være godt at få point med over, forklarer Thomas Renneberg-Larsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kigger man ned på FHK’s hold, har man stadig spillere, der har store roller, som har været med hele vejen fra 1. division. Det er noget den administrerende direktør glæder sig over.

– Den udvikling vi har været igennem, har været noget hele klubben har gennemgået. Lige fra setuppet udenfor banen til spillerne på banen. Det hele har løftet sig i flok. Vi har Kasper Young, der kom til klubben i 2017, og i 2018 kom Kristian Stoklund og Martin Bisgaard til. De har siden løftet sig fra at spille 1. division, til at spille med i toppen af ligaen. Det er historier om de spillere, som vi er stolte af, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Senest stjal Jonas Kruse overskrifterne, da han var med til at sikre FHK sejren i pokalkvartfinalen med seks scoringer på syv forsøg. Om han kan fortsætte i det fodspor, og vokse sig til en profil, må tiden vise, ifølge Thomas Renneberg-Larsen.

Det var en rigtig flot kamp af Kruse, men vi kan ikke forvente, at han spiller sådan hver gang. Han er stadig ung, men vi er glade for at have et forbillede som ham for klubbens ungdomsspillere, der ser, at en som Kruse får chancen på ligaholdet og præsterer. Vi har også hentet Rasmus Peluffo og Mads Emil Møller til vores U19-hold op til denne sæson – det er også spillere, som vi håber kan udvikle sig til fremtidige ligaspillere, siger Larsen.

Med 2023 overstået er det tid til at se frem mod 2024, hvor et nyt spændende år venter for Fredericia Håndboldklub. Spørgsmålet er, hvad man kan forvente ovenpå det succesrige år, der er gået.

– Vi vil selvfølgelig gerne blive endnu bedre. På den korte bane er målet at se, om vi kan komme i pokalfinalen, selvom GOG er favoritter. Kigger vi på ligaen, skal vi først og fremmest sikre os, at vi kommer i slutspillet, og dernæst er målet, at vi vil gå efter at få point med over i slutspillet og ende så højt, at vi kommer til at spille europæisk håndbold efter sommerferien, slutter Thomas Renneberg-Larsen.