Skuffelsen var ikke til at tage fejl af. Mundvigene hang nedad for FHK’erne efter det uafgjorte opgør mod Ribe-Esbjerg, men det kunne meget vel være endt med et nederlag, da FHK kampen igennem lavede fejl, som de normalt ikke laver.

FHK havde spillet en kamp langt under niveau. Den eneste, der ramte tilnærmelsesvis sit normale niveau angrebsmæssigt, var Anders Martinusen, der kanonerede ni mål ind på 11 forsøg. Reinier Taboada viste lidt hist og her, men var heller ikke på toppen, mens Jonas Kruse og Sebastian Henneberg heller ikke havde det i sig. Syv mod seks blev forsøgt, jokeren James Junior Scott blev forsøgt og sågar U19-spilleren Malthe Hejsel blev kastet for løverne.

Kampen var ved at tilte Ribe-Esbjergs vej i anden halvleg. FHK havde ellers været i teten i første halvleg og lignede, at de havde styr på kampen, men sækken blev ikke snøret, og manglende angrebsmæssigt niveau kostede. Ved stillingen 23-21 til Ribe-Esbjerg med ti minutter igen fik vestjyderne muligheden for at komme foran med tre, men det skete ikke.

I stedet lavede FHK to kontramål i træk og fik udlignet. Det gav momentum, og thansen Arena var ved at eksplodere i jubel. Publikum øjnede en sejr, og stemningen nåede nye højder, da Martinusen med under tre minutter igen bragte FHK foran 27-25. Det lugtede af en fredericiansk sejr, men det skete ikke.

Drama i de sidste minutter

Andreas Søgaard reducerede til 27-26, og efterfølgende missede Malthe Hejsel et skud. Det gjorde, at Ribe-Esbjerg fik muligheden for at udligne, og det skete, da Jakob Frederiksen scorede på straffekast for tredje gang i kampen. I den anden ende fik Kristian Stoklund chancen for at gøre Frederiksen kunsten efter, men Stoklund blev grebet ud af Niklas Kraft i Ribe-Esbjergs mål. Derfor fik gæsterne chancen for at løbe med sejren, men det lykkedes FHK at holde stand i resten af kampen, som derfor endte 27-27.

– Det er en flad fornemmelse. Vi havde håbet på mere, men vi leverede ikke. Vi skal være glade for uafgjort set i bakspejlet, tror jeg. Ribe-Esbjerg var gode til at ødelægge vores angrebsspil og lavede frikast på os. Hejsel gik på kassen til sidst i kampen, som han skulle, og han kunne ligeså godt have scoret det. Dét skud, som han tog, skal han skyde på alle gange, han får muligheden for det. Sådan går det engang imellem, siger Kasper Young.

Undervejs i kampen brændte FHK tre straffekast. En af dem, der brændte, var Young, der fik scoret på sit første forsøg, men på det næste blev pillet af Kraft.

– Det er afgørende for kampen. Vi havde også lidt tekniske fejl, men omvendt brændte de også et straffe og lavede tekniske fejl. Sådan er det, når det er tæt. Kønt var det ikke, det var mere slåskamp end håndbold, forklarer Kasper Young.

Noget, der havde indflydelse på kampen, var også, at den tyske stregkæmpe, Evgeni Pevnov, gik i stykker efter fem minutter og ikke kom på banen igen efter han udgik med, hvad der lignede en skade i læggen.

– “Effe” er en kæmpe spiller for os og har spillet hele sæsonen for os i begge ender af banen. På den anden side kom Einar og Nikolaj ind og gjorde det godt, men Effe fylder meget og er god, og han har spillet 13 år i Bundesligaen, så det er en svær spiller at miste, siger Young.

Kun uafgjort kan fremkalde en tredje semifinale

Søndag venter der et returopgør i Blue Water Dokken. Får kampen en vinder, så er semifinaleserien afgjort, men hvis kampen ender uafgjort, venter der en ny kamp i Fredericia. Hvem presset nu er på, er Young ikke i tvivl om.

– Det er på Ribe-Esbjergs skuldre, de har spillet uafgjort her, og nu skal de vise, at de kan slå os på deres hjemmebane. Vi vandt derovre sidst, og nu tager vi hjem og ser, om der er noget, vi kan gøre anderledes og bedre til på søndag, slutter Kasper Young, der i forbindelse med kampen mod Ribe-Esbjerg blev hyldet for 200 kampe i FHK-trøjen.

Kampen gik ikke, som Young havde håbet på, men søndag får ham og resten af FHK-mandskabet mulighed for at spille sig i DM-finalen, når der er kampstart mellem Ribe-Esbjerg og FHK klokken 14:00.