Fredericia Håndboldklub har erstatningen for Jonas Langerhuus klar. Valget er faldet på den 20-årig svenske højre back, Kasper Palmar, der blev den næstmest scorende spiller ved U21 VM sidste år.

Jonas Langerhuus har ikke været den store succes i FHK-trøjen, og parterne blev derfor enige om at gå hver til sit, selvom der var en option i aftalen med mulighed for at forlænge aftalen med yderliere en sæson. Skader har sat en stopper for Langerhuus i store dele af efteråret, og samtidig har Anders Kragh Martinusen storspillet med hidtil 81 mål og 112 assists i 18 kampe.

Til næste sæson får FHK et andet kort at spille ud, sammen med Martinusen, på højre back. Klubben har indgået en tre-årig aftale med Kasper Palmar, der er 197 centimeter høj, og trods sin unge alder, gennem flere sæsoner har spillet en stor rolle i den svenske liga for Ystads.

– Det er et godt match for os at have Palmar og Martinusen. Palmar har trods sin unge alder allerede erfaring fra europæisk håndbold. Martinusen har spillet på højt niveau i Danmark i en del sæsoner, og Palmer får derfor en, han kan læne sig opad, siger administrerende direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen.

FHK var ikke ene om at ville have Palmar. Flere andre klubber har haft snøren ude efter den talentfulde svensker.

– Palmer er en utrolig spændende spiller, som vi glæder os til at udvikle. Han er en af de mest spændende spillere i Sverige på hans position, og vi er stolte over at kunne tiltrække en spiller som Palmer i stor konkurrence med andre klubber, forklarer Thomas Renneberg-Larsen.

I de seneste sæsoner har Kasper Palmar været med til at spille i toppen af den svenske liga for Ystads IF. Nu er planen den samme med FHK.

– Det er en rigtig flot udvikling, som FHK har været igennem. Tredjepladsen i sidste sæson var lidt overraskende, men i denne sæson har man fortsat med at gøre det rigtig godt. Jeg glæder mig til at komme til FHK, som jeg håber at skulle ud at spille europæisk håndbold med, siger Palmar.

Hvis navnet Palmar giver genlyd, så er det fordi Kaspers far, Kaupo, for en del år siden spillede i Skjern. Fra sommer er familien Palmer igen repræsenteret i den danske liga, når Kasper Palmar tiltræder i Fredericia Håndboldklub.