FC Fredericia var en klasse over OB i onsdag aften på Monjasa Park. Fra start til slut var der klasseforskel på de to hold, da FC Fredericia endte med at vinde 3-1 mod Superliga-mandskabet.

Onsdag var dagen, hvor FC Fredericia skulle spille deres pokalkamp mod OB. Kampen havde været på manges læber i ugerne op til. FC Fredericias håb var, at i omegnen af 3.000 tilskuere ville dukke op, og håbet gik i opfyldelse.

For anden kamp i træk scorede Adam Jakobsen. Foto: AVISEN

De mange tilskuere kunne se FC Fredericia stille op i noget nær stærkeste formation. I forhold til den seneste kamp mod FC Helsingør var Nicolaj Ritter, Gustav Marcussen og Eskild Dall bænket, og de blev erstattet af Frederik Christensen, Sofus Berger og Adam Jakobsen, hvilket især med Jakobsen på papiret var en opgradering.

OB derimod kom med en blandet landhandel. I startopstillingen var velkendte navne som Bjørn Paulsen og Sven Köhler, men til gengæld var profiler som Tobias Slotsager, Bashkim Kadrii og Filip Helander ikke at finde i startopstillingen, hvilket vidnede om, at OB, som til dagligt ligger i bunden af Superligaen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fra start var det ikke til at se, at der burde være forskel på de to hold: FC Fredericia matchede til fulde det fynske Superliga-hold, der kom bagud efter FC Fredericias første chance. Fredericianerne fangede OB i ubalance efter otte minutter. Adam Jakobsen spillede Nicklas Røjkaer, der var kynisk i skudøjeblikket mod Hans Christian Bernats mål. Med et velplaceret spark sendte Røjkaer bolden i kassen, og sendte Monjasa Park i ekstase.

FC Fredericia pressede højt allerede fra starten af kampen. Foto: AVISEN

OB var et hold ude af balance, og målet blev ikke et wakeup-call, tværtimod. FC Fredericia var i kontrol, og kort tid efter var fredericianerne ved at komme foran 2-0, men Bernat fik reddet forsøget. Presset fra FC Fredericia fortsatte: Emilio Simonsen bød sig til, men hans forsøg røg over mål. Men det gjorde bolden ikke efter 28 minutter. Adam Jakobsen sendte FC Fredericia i den syvende himmel, og bragte FC Fredericia foran med 2-0.

Pokaloverraskelsen lurede. Stillingen ved pausen var fortsat 2-0 til FC Fredericia, og den stilling var der ikke to meninger om hos de medrejsende OB-fans. De piftede deres hold af banen, og som kampen skred frem blev deres utilfredshed større og større. Der blev kastet trøjer ind mod banen, da de ikke ville kendes ved den stribede OB-trøje.

Tobias Bech lige inden han skød bolden i kassen med venstrebenet. Foto: AVISEN

Fra anden halvlegs start var reaktionen klar fra OB-træner Andreas Alm. Tre spillere blev skiftet ud, men reaktionen udeblev på banen. OB bed stadig ikke fra sig, og i stedet kunne Tobias Bach mere eller mindre lukke kampen efter 52 minutter. Med et venstrebensspark udenfor feltet udplacerede han Bernat, der samtidig ikke så alt for heldig ud.

Det mere eller mindre dræbte kampen, som der resterede 38 minutter af og det tillægstid, der ville komme. Målet fik stadig ikke OB til at vågne op. Det virkede som en drøm for fynboerne, som lignede et hold i meget stor krise, og FC Fredericia omvendt set lignede holdet af de to mandskaber, som havde status som Superliga-mandskab.

“4, 4, 4, 4-0” gjalede det fra tribunerne, men det var ikke kun FC Fredericias fans, der råbte den velkendte sang, men også de 600 medrejsende OB-fans, der ikke var tilfredse. De kunne se deres hold være på vej ud af pokalturneringen til FC Fredericia for tredje gang i de to holds nu fjerde møde i pokalturneringen siden den 23. september 2009.

Tilbage i 2009 vandt OB 5-3, men i 2011 og 2015 var det FC Fredericia som sejrsherre, og det endte med at gentage sig, selvom OB forsøgte alt hvad de kunne for at ændre kampens forløb fra bænken, men det lykkedes dem ikke. Ind på banen var kommet spillere, der normalt ville starte for OB i form af blandt andet Alassana Manneh og Charly Nouck, men lige lidt hjalp det.

FC Fredericia havde flere gange muligheden for at lukke kampen fuldstændigt, men blandt andet indskiftede Eskild Dall manglede den sidste skarphed. Som kampen skred frem kom OB lidt med, men det var for sent. De havde flere forsøg, der var lige ved og næsten, men først i overtiden lykkedes det dem at reducere.

Et symbolsk billede på OB’s kamp. Foto: AVISEN

Det skete på et direkte frispark fra hollandske Leeroy Owusu. Reaktionen var ikke til at tage fejl af. Målet havde kun kosmetisk betydning, og der blev ikke jublet i OB-lejren, men det gjorde der til gengæld i den fredericianske lejr efter de fire minutters tillægstid. Overraskelsen blev fuldendt, da FC Fredericia vandt 3-1 og sikrede sig videre avancement til pokalturneringens kvartfinale, der spilles bedst á to kampe.

Lodtrækningen til kvartfinalerne finder sted torsdag aften efter opgøret mellem Randers og Brøndby.