Det var lidt af et mirakel, at Thorsten Fries blev helten for FHK, da de spillede 23-23 mod Ribe-Esbjerg og tvang semifinalen ud i et tredje og afgørende opgør.

– Fantastisk, fantastisk, fantastisk.

Ordene kommer fra Fredericia Håndboldklubs formand, Bent Jensen, på spillergangen under Blue Water Dokken i Esbjerg, hvor der i minutterne inden havde udspillet sig et kæmpe drama. FHK havde kæmpet sig tilbage, bedst som det lignede, at de var på vej ud i mørket. Mørket sad den tidligere FHK’er og nuværende Ribe-Esbjerg-spiller til gengæld i. Skuffelsen var stor for ham, og han kunne næsten ikke være i sig selv efter, at han misbrugte et straffekast med 45 sekunder igen ved stillingen 23-22.

Frederiksen studsede straffekastet over mål, og i den anden ende fik Jonas Kruse scoret. Thorsten Fries fik i sidste sekund reddet et skud fra Emil Grønbech, og så brød jubelen ud i Fredericia-lejren, som om man havde sikret sig adgang til DM-finalen.

  • Det var vanvittigt. Det er den mest semifinaleagtige kamp, jeg har set. Begge hold bokser med det. Ingen kan score, mange redninger og godt forsvar, siger Thorsten Fries efter at være blevet tiljublet af FHK-staben udenfor omklædningsrummet.
https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Netop den sidste redning på Grønbechs skud så spektakulær ud. Det lignede ikke, at Grønbech ville skyde, men han tog pludselig bolden omkring tremeteren, vendte sig om og fyrede bolden mod kassen. Fries nåede ned og fik afværget skuddet, men hvad der præcis skete op til, kunne han ikke gengive.

– Jeg har ingen idé, jeg var klar på frikaststilling og kunne se ud af øjenkrogen, at han ville hakke på mål. Jeg så ikke bolden, før jeg ramte den nede i hjørnet. Enten er det held, ellers er jeg rigtig hurtig, siger Fries.

Straffekast blev et kæmpe issue i kampen. For FHK brændte Sebastian Henneberg, Kristian Stoklund og Nikolaj A. Nielsen alle et forsøg, men for Ribe-Esbjerg var det også et problem. Mathias Jørgensen og Jakob Frederiksen brændte begge to gange, mens Jonas Larholm brændte en enkelt gang.

– Det er nervøsitet. Straffe er momentum. Scorer du på de første to, så scorer du også på de næste to, men brænder du der, så kommer der shaky hands og en tendens til at brænde mange, siger Thorsten Fries.

adp-as.dk

FHK var bagud 20-17 med 13 minutter igen. Ribe-Esbjerg havde chancen for at komme foran med fire, men FHK bevarede roen og panikkede ikke.

– Nej, det vi er gode til er at være rolige og tro på, at det lykkes til sidst. Havde vi været mere nervøse, havde vi smidt den, da vi var bagud med tre, men vi satte os sammen og var faktisk tæt på at vinde til sidst, synes jeg, siger Fries.

Efter kampen var jubelen ikke til at tage fejl af. FHK fejrede det uafgjorte resultat som en sejr.

. Det var nærmest også en vundet kamp. Havde vi ikke fået den, så havde vi ikke haft muligheden nu, og jeg glæder mig sindssygt til kampen i Fredericia på onsdag, slutter Thorsten Fries.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/