Middelfart Erhvervscenter har det seneste års tid haft en lidt udfordrende periode med manglende bemanding, men nu er der lagt nye planer og Erhvervschef Mikkel Johansen ser lyst på fremtiden.

​- Da jeg tiltrådte i september, der var den vigtigste opgave for mig nok lige at få spændt buen igen og kridtet skoene. Organisationen har været lidt underdrejet i en lang periode, fordi der næsten ingen bemanding har været, så alting har været lidt sat på standby, udtaler Mikkel Johansen.

For at genoprette aktivitetsniveauet har erhvervschefen valgt at tage en markedsorienteret tilgang og spurgt foreningens medlemmer, hvad de ønsker sig fra Erhvervscenteret. Derfor har de været samlet i grupper fra oplandsbyerne, hvor man blandt andet har spurgt ind til deres ønsker og behov.

– Vi skal ikke bare være et erhvervscenter for Middelfart, nej vi skal være hele områdets erhvervscenter. Vi samlede nogle grupperinger ude i oplandsbyerne, da vi havde en fornemmelse af, at mange måske synes, Middelfart Erhvervscenter primært var for virksomheder i Middelfart. Og det synes, vi var forkert. Så det lå os meget på sinde at mødes med virksomhederne, så vi faktisk var nærværende og også lyttede til dem i Branderup, Nørre Åby, Gelsted og så videre, understreger Mikkel.

Indtil videre har denne tilgang vist sig at være en succes, da Erhvervscenteret har fået nye medlemmer og set en øget aktivitet. Der er masser af planer om at udvide deres kursustilbud og skabe flere networking-muligheder for medlemmerne, men Mikkel Johansen vil ikke ud med hvad præcist de kan forvente.

– Nej det er jo spændende nyt for medlemmerne og de har meget i vente, så det fortæller vi dem selv, siger Mikkel med et smil.

Der er dog en større helhed som erhvervschefen vil opnå i et samarbejde med kommunen og de lokale virksomheder ved hjælp at erhvervscentrets arbejde.

– Der vil blive skabt nye grupper, og der vil blive sat gang i flere initiativer, som også kan bidrage til at få Middelfart endnu mere på radaren. Vi arbejder også på, hvad vi kalder en attraktivitetsdagsorden, hvor vi vil bidrage til at gøre kommunen endnu mere attraktiv. Er Middelfart kommune interesseret i at være den mest klimavenlige kommune, samtidig med, at den er bedst til at tiltrække arbejdskraft? Ja, selvfølgelig. Der vil også komme tiltag, der understøtter dette.

Selvom Erhvervscenteret har en klar erhvervsstrategi, der skal følges, så er det også vigtigt, at der er smidighed i tingene til at justere hen ad vejen, hvis det viser sig nødvendigt.

– Vi er her for vores medlemmer, og det er dem, vi skal tage os af og understøtte, og ændrer behovet sig hos virksomhederne, skal vi kunne reagere på det, afslutter Mikkel Johansen.